Најновије

Вања Булић о изолацији: „Никад не можете да будете сами ако уз себе имате и књигу“

„Никад не можете да будете сами ако уз себе имате и књигу“, каже писац и новинар Вања Булић. Зато је у доба карантина и изолације читање толико важно. Вања Булић је издвојио три књиге које треба да прочитате.

Фото-Лагуна

„Ако кажу да могу само двоје да шетају, будите убеђени да у том тренутку негде може да вас буде троје, четворо, ако сте понели и књигу. Дружите се са Достојевским, па можда и са мном, пошто и ја пишем књиге, или са неким другим писцем. Ако вам ико може помоћи у ова тешка времена, то је књига.


Предлажем вам да обавезно читате Марка Видојковића. Прво, зато што ја ових дана читам само оно што доноси радост. Ако читате Маркове књиге, вратићете се у детињство, у младост. Мислим да су приче оно што Марко најбоље пише. Можете да узмете, на пример, „Приче са дијагнозом“. И сентиментално сам везан за њега, јер је почео да пише приче у Дуги, где сам ја радио.

У ово време кад мало боље упознајемо једни друге често размишљам о томе зашто се пре нисмо толико добро познавали. То је зато што увек све гледамо из свог угла, а кад неко гледа са стране, онда може да сагледа наше праве особине. Зато препоручујем господина Бојана Љубеновића и његова „Писма из Србије“. То су писма човека који се нашао у Србији и пише својим пријатељима како је ту и ко су људи који ту живе.

Трећа књига коју вам препоручујем јесте књига Моме Капора. У кући имам један оригиналан цртеж, који ми је поклонио кад је писао „Белешке једне Ане“. То су биле шездесете године и ми смо тада били избезумљени од среће што се појавио неко ко пише на тај начин. Дакле, вратите се и ви у шездесете, кажу да су биле срећне. Данас кад се појави прича Моме Капора у Политици, нико не каже да видимо шта су пренели из Моминих прича него да видимо шта је то Мома данас написао. Дакле, Мома Капор као да је жив.“

Књигама које је препоручио Вања Булић додајемо и његов трилер „Теодорин прстен“. Припремајући се за модну ревију на којој ће манекенке носити и средњовековни српски накит, новинар Новак Ивановић одлази у манастир Бањску и обилази рушевине рударског града Ново Брдо... Тамо назире део страшне тајне и старе легенде о прстену византијске принцезе и потом српске краљице Теодоре.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА