У Удружењу угоститеља Новог Сада рекли су да ће гости морати да прођу кроз влажну или суву подну дезобаријеру.
- У затвореном простору на једног госта иду три и по метра квадратна и једно седеће место, док на отвореном треба да буде два и по метра - рекли су у Удружењу.
- На месту предвиђеном за госте, потребно је да буде средство за дезинфекцију руку, све на бази алкохола. Док ће у тоалетима бити пожељно да стоје бесконтактни дозер за руке и убруси. С обзиром на то да гости долазе у ресторане и кафиће да пију и једу, неће бити у обавези да носе маске и рукавице. При уласку ће морати да се дезинфикују.
Правила постоје и за саме угоститеље и њихове запослене. Међу предлозима мера ПКС, објашњавају угоститељи, биће обавезне дезобаријере на свим улазима.
- Сви они који су у сервисном и производном делу морају да имају заштитне маске и рукавице, да дезинфикују обућу, а радници у сервисном делу униформе ће морати свакодневно да перу на 90 степени и пеглају - наводи се у предложеним препорукама.
Према речима Миленка Мијића, председника Удружења угоститеља Новог Сада, рад ће бити отежан, али се надају да ће гости више времена проводити у баштама.
- Кризни штаб је усвојио препоруке, Привредна комора је нама проследила, а ми ћемо их се придржавати - говори Мијић.
Др Кисић Тепавчевић објаснила који су то показатељи да је вирус ослабио. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Вечерње новости