Најновије

ДР КОН: Сутра ће се знати колико ће коштати тестови, као и где ће грађани моћи да се тестирају!

"Они који долазе у Србију мораће да имају ПЦР тест не старији од 72 сата, а ако га немају мораће у самоизолацију ако се ради о нашем грађанину или изолацију уз здравствени надзор за страног држављанина. Или да се он тестира на нашој територији, па ако је негативан не мора под надзор.

Др Предраг Кон (Фото: Јутјуб)

Сутра имамо састанак, то ће тада да буде усвојена одлука. Што се тиче изласка из Србије, искључиво зависи од земаља у које људи буду путовали. Биће обезбеђено тестирање, али нису дефинисана ни места ни цена. Сутра ће се одлучити на Кризном штабу", рекао је на конференцији за новинаре у Палати "Србија" др Предраг Кон.

Др Кон се осврнуо на даље ублажавање мера.

- Јесмо мало забринути, али ефекат повећаног броја контакта видеће се тек за седам до десет дана. Отварање и зублажавање мера је почело 27. априла, фризерски салони, теретане... Од тада није било повећања, само смањење оболелих. Отворио се градски превоз, кафићи, већ 4. маја и и даље имамо смањење. Данас је 1,2 одсто број новооболелих у односу на тестиране и не постоје бројке које поткрепљују наше сумње, што је добро. Када падне испод један, то је моменат када ћу да кажем да и старији могу да користе градски превоз уз заштитну опрему.

У последња 24 сата широм Србије тестирано је 5.012 особа, од којих је позитивно било њих 62 или 1,23 одсто.

У Србији су од корона вируса преминуле још три особе, чиме је укупан број жртава повећан на 218, док је зараза потврђена код 10.176 особа. На респираторима је из дана у дан све мање пацијената, данас их је 29, десет мање него јуче.

Због чега је Црна Гора једина чланица НАТО-а коју Кина држи у шаци, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА