Најновије

НАРОД СЕ ОКУПЉА ИСПРЕД ЦБ У НИКШИЋУ! ПОЛИЦИЈА ПРЕТИ СУЗАВЦЕМ! Одјекује градом: Не дамо владику (ВИДЕО)

Велики број грађана окупио се испред Центра безбедности у Никшићу због привођења епископа будимљанско-никшићког Јоаникија и још осам свештеника Српске православне цркве.

Народ у Никшићу стао у одбрану владике Јоаникија (Фото: Јутјуб)

Грађани Никшића су, након што је владика отишао у ЦБ да да изјаву, кренули за њим. Велики број грађана се налази испред зграде полиције, док свештеници покушавају да смире народ.

Црногорска полиција привела је раније вечерас испред парохијског дома епископа будимљанско-никшићког Јоаникија.

Претходно је у Никшићу данас одржана литија уповодом Дана Светог Василија Острошког, а полиција је тај скуп означила као кршење мера забране окупљања.

Директор црногорске полиције Веселин Вељовић је раније вечерас изјавио да литија у Никшићу, коју је организовала СПЦ, представља кршење мера забрана окупљања и да ће организатори скупа бити поцесуирани.

Службеници Управе полиције били су принуђени да коригују првобитну намеру да владику Јоаникија и осам свештеника, као окореле криминалце, убаци у марицу и спроведе у ЦБ Никшић.

Под притиском народа, полиција је пристала да владика, у властитом аутомобилу, оде у ЦБ. Остали свештеници су замолили људе да буду мирни, и да ни на какав начин не нашкоде полицији.

Народ скандира „Не дамо светиње“, „Не дамо владику“, а певају и косовске песме…

Полиција их је позвала да ослободе путну комуникацију и пређу на другу страну да сачекају владику. Полиција је запретила и сузавцем, ако верници не послушају њихову наредбу.

Прочитајте ОВДЕ како је ухапшен владика Јоаникије.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА