Најновије

РАЗДОР У ОПОЗИЦИЈИ: Јеремић откачио Обрадовића и Ђиласа због насиља

Лидер НС рекао да не подржава насиље као средство политичке борбе било да долази од власти или опозиције, алудирајући на свог саборца из СЗС.

Јеремић (Фото: Јутјуб)

Вук Јеремић, лидер Народне странке, оградио се од екстремних перформанса свог саборца из Савеза за Србију - лидера Двери Бошка Обрадовића, кога је подржао шеф ССП Драган Ђилас, који га је обилазио и испред Скупштине.

У последњих седам дана Обрадовић је изазвао низ инцидената. Прво је прекинуо седницу Скупштине, обезбеђење је морало да га износи, при чему је једног полицајаца шутнуо. Дан касније, на улазу у парламент, Обрадовић и његове присталице претукли су посланика СНС Маријана Ристичевића. На крају Обрадовић је на степеницама Скупштине започео штрајк глађу.

Јеремић је пре два дана написао на Твитеру да они не подржавају било који облик екстремизма као средство политичке борбе.

- Народна странка не подржава насиље као средство политичке борбе, као ни друге облике екстремизма који за своју последицу могу имати угрожавање било чијег здравља и безбедности - долазило то од представника власти или опозиције - написао је Јеремић на свом налогу.

Бојан Клачар из Цесида каже да у СЗС не постоји усклађеност по питању свих акција, као и да је Јеремићу јасно да тензије не доприносе ни њему ни странци.

- Јеремић је искусан политичар и свестан је да тензије и подигнути тонови не доприносе ни њему ни странци. Ово је порука и СНС, јер су организовани скупови са великим бројем људи, који могу да угрозе мере и препоруке епидемиолога - казао је Клачар.

Према речима политичког аналитичара Драгомира Анђелковића, евидентно је да у Савезу за Србију нема слоге.

- Он (Јеремић) овим сматра да неко од његових партнера не поступа на демократски начин, на примерен начин, и чим о томе јавно говори, то је сигнал да је у Савезу озбиљна неслога - каже Анђелковић.

Коштуница хтео да сруши Слобин хеликоптер. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА