Чоколадни ужитак с освежавајућом аромом поморанџе.
Састојци: 1 поморанџа + кандирана кора за декорацију 100 г чоколаде 3 јајета 180 г шећера 240 мл уља 25 г какаоа 250 г брашна 1 и по кашичица прашка за пециво мало путера за подмазивање
За ганаш: 200 г чоколаде 225 мл слатке павлаке
Припрема: 1. Оперите поморанџу и пробушите је. Кувајте у кипућој води око 30 минута док не омекша. Умутите целу поморанџу у блендеру. 2. Рерну загрејте на 180 степени. Подмажите округли калуп ил иставите папир за печење. 3. Отопите 100 г чоколаде у микроталасној рерни или на пари. 4. У посуди улупајте јаја, додајте шеећр и уље. Постепено додајте и пире од поморанџе, а затим и охлађену отопљену чоколаду. Умешајте какао прах, брашно и прашак за пециво. Све добро промешајте и сипајте у плех за печење. 5. Пеците у загрејаној рерни око 55 минута. 6. Сачекајте да се охлади око 10 минута, па извадите колач из плеха. 7. Ганаш: Загрејте слатку павлаку док не почне да ври па њоме прелијте чоколаду. Сачекајте два минута па затим мешајте док се не отопи. Оставите ганаш да се стегне око сат времена. 8. Колач пребаците на тањир за служење па премажите ганашем. Декоришите колач кандираном поморанџом.
Прочитајте још:СЛАТКО, НАЈСЛАЂЕ: Колач од грожђаСавршенa еспресо торта од три састојка
Извор: Ствар укуса