Најновије

ТРИФУНОВИЋ: Бојкот није опција

Бојкот више није опција за Покрет слободних грађана, изјавио је лидер ПСГ Сергеј Трифуновић, док председник Социјалдемократске странке Борис Тадић наводи да још нема одлуке о учешћу на изборима и моли Бошка Обрадовића да прекине штрајк глађу.

Сергеј Трифуновић (Фото: Јутјуб)

Тадић је истакао и да сматра да је уједињење опозиције једини начин да се победи. Да бисмо премостили садашњу ситуацију и да бисмо наставили идеју бојкота и кад се заврше избори, хајде да освојимо посланичке мандате, али да не уђемо у парламент, да оставимо празна места, рекао је Тадић у Инсајдер дебати на ТВ Н1.

Идеја празних места у симболичком визуелном смислу је веома важна, слике су важне у политици, она међународној заједници ставља до знања да нешто није у реду у Србији, предочио је Тадић.

Трифуновић је оценио да је Тадић изашао са тим предлогом као соломонским решењем, јер је од почетка против идеје бојкота, „зна колико је то бесмислено“.

Међународна заједница, европарламентарци и амбасадори говоре исту ствар – људи уђите у систем да можемо да вам помогнемо, не можемо да вам помогнемо ако сте ван система, указао је Трифуновић.

Трифуновић је додао да је ванредно стање помогло ПСГ да донесе одлуку о учешћу на изборима.

Они су покушали да суспендују парламент, што мени говори само једну ствар – да њима парламент није битан. А то је народна скупштина и она је наша и ми смо се заветовали и у том фамозном Споразуму са народом да ћемо се борити свим легитимним средствима, а куд ћеш легитимније од изласка на изборе, истакао је лидер ПСГ.

Говорећи о штрајку глађу који испред Скупштине већ неколико дана спроводи лидер Двери Бошко Обрадовић, Трифуновић је рекао да га је посетио, али да сматра да је тај штрајк обесмишљен.

Тадић сматра да ни претходни одлазак на степенице представника опозиције није имао смисла и да не показује њихову снагу.

Проблем је градирање протеста и неискуство у политици. Не треба да се излази са највећим манифестацијама неприхватања нечега у политиципоготово не одмах, објаснио је Тадић.

Моја сугестија је да се о томе размисли, а моја молба је да Обрадовић прекине штрајк глађу, поручио је Тадић.

МУП забранио посету брата Обрадовићу! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА