Најновије

ПУСТИО КОРЕЊЕ! Куртију не пада на памет да сиђе са престола лажне државе: Ућуткао све противнике!

Вршилац дужности премијера окупиране српске покрајине Аљбин Курти изјавио је да се такозвана влада којом руководи суочила са многим изазовима, али да ће упркос томе наставити да ради за добробит грађана до следећих избора.

Аљбин Курти (Фото: kryeministri-ks.net)

Курти је на Твитеру подсетио да је пре два дана обележено 100 дана рада владе.

– Упркос здравственој кризи, претећој економској кризи и непотребној политичкој кризи, били смо незаустављиви. У 100 дана донели смо 200 одлука о ослобађању заробљене државе, борби против корона вируса – преноси Косово онлајн. Он је подсетио да је та влада предузела ране мере у циљу спречавања коронавируса.

– Захваљујући раној интервенцији, здравственим радницима, полицији и нашим грађанима, имамо мање смртних случајева, мање активних случајева и (тзв.) Косово је успешна прича када је у питању управљање мерама против ширења коронавируса – написао је Курти на Твитеру.

Подсетио је да је његова лажна влада покренула поступак провере за судије, тужиоце и високе званичнике како би се унео професионализам, непристрасност и поверење у правосудни систем.

– Реконструисали смо одборе јавних предузећа, отпустили извршне директоре који су узимали близу 100.000 евра годишње за плате и бонусе, упркос пословању са губитком. Уз то тражећи и државне субвенције. Они су, такође, потписали штетне уговоре и ангажовали људе кроз непотизам – написао је Курти на Твитеру.

Подсетио је да је влада уштедела милионе евра отказујући уговоре о лобирању, осмишљеним да обогате моћне појединце и придружене компаније.

– Уштеде смо користили да бисмо помогли нашим здравственим радницима и најугроженијима. Смањили смо нефункционалну потрошњу владе и направили годишње уштеде од 1,4 милиона евра. Умањили смо, а у неким случајевима и преполовили плате владиних службеника. У овом друштву 30 одсто људи живи у сиромаштву а 30 одсто је незапослено. Тим смањењем направили смо уштеду од 1,1 милион евра на годишњем нивоу – написао је Курти на Твитеру.

Како је Запад одјавио Београд, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА