Састојци:
-700 г кекса (пти бер или плазма)
-1 л јогурта
-300 г млевеног кекса
-200 г шећера у праху
-1 кесица ванилин шећера
-100 г црне чоколаде
-350 грама вишања
-шлаг или слатка павлака
Припрема:
Кекс изломите на крупније комаде, додајте млевени кекс, ванилин шећер и шећер у праху и све добро измешајте. Масу прелијте јогуртом и поново промешајте док се не сједини.
Половину масе сипајте у калуп и дубљи средњи плех и изравнајте шпатулом. Преко смесе сипајте растопљену чоколаду, а затим додајте другу половину смесе, у коју сте убацили и вишње. На врх додајте шлаг или умућену слатку павлаку.
Пре служења колач оставите у фрижидер најмање два сата да се стегне.
Рецепт за мини баунти прочитајте ОВДЕ.
Извор: Курир