Најновије

НЕМАЧКИ ЕКСПЕРТИ ТВРДЕ: Мерење температуре на аеродромима нема ефекта!

Немачки Роберт Кох институт (РКИ) оценио је да контроле температуре путника на аеродромима нема ефекта.

Коронавирус (Фото: Јутјуб)

Укупно гледнао мере улазног и излазног скрининга на аеродронима са мерењем температуре у Немачкој су неефективне и могуће је бити без те додатне контроле”, оценују експерти РКИ у својој анализи.

Према РКИ, аргумент против мерења температуре је да многи заражени коронавирусом не бивају препознати. Код мање од половине погођених, за које је РКИ имао податке, није било уопште температуре. РКИ наводи и да путници могу своју телесну темепратуру да спусте кроз узимање средства за снижавање температуре.

Браун: Неће бити обавезне вакцинације

У Немачкој неће бити обавезне вакцинације против коронавируса, рекао је шеф кабинета немачке канцеларке Ангеле Меркел, Хелгер Браун и додао да ће се вакцинација спроводити на добровољној основи.

- Наравно било би добро да се што више људи вакцинише, али о томе ће свако за себе одлучивати - рекао је Браун.

Он је изразио наду да ће између почетка и средине идуће године постојати вакцина доступна становништву. Тада, како је додао, биће завршена пандемија.

Поједини заражени, према извештају, немају још или немају опште симптоме, али могу бити заразни. И код ранијих вируса, као код САРС-а примена скрининг мера није се показао делотворним за препознавањем обољења.

РКИ сматра примереним и корисним информације о понашању у случају сумње на коронавирус, као и електронско обухватање података путника, како би у случају заразе надлежне власти могле брзо да делују.

Поред одржавања одстојања и хигијене, РКИ се изјаснио за то да свим пацијентима, независно од порекла и статуса осигурања, буде доступно лаборатиријска анализа и медицинска нега.

Прочитајте ОВДЕ   чиме је то Трамп сада запретио Русији.

Извор: Српски телеграф/Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА