Најновије

ОБРАДОВИЋ: Европа да се изјасни о догађајима у Србији!

Председник Двери и народни посланик Бошко Обрадовић изјавио је да ће се он и његов страначки колега Иван Костић, који штрајкују глађу испред Скупштине, данас се обратити Европском парламенту са захтевом да се европосланици изјасне о ономе што се данас дешава у Србији.

Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб)

Обрадовић је додао да ће се са истим захтевом обратити и “истоку и западу”, јер су, како каже, исцрпели све могућности обраћања према домаћим актерима и институцијама државе Србије.

“Пуних осам дана постоји мук свих државних институција о нашем штрајку глађу и о нашим захтевима. У овом тренутку и после осам дана постоји игнорисање од свих предстваника власти, од стране свих режимских медија, од стране РТС-а којој смо испоставили захтев за једну вечерњу емисију у којој бисмо изложили наше захтеве, али, што је посебно проблематично, и од стране Уставног суда и од стране Управног суда”, казао је Обрадовић новинарима испред Скупштине.

Према његовим речима, Србија је данас једина држава у Европи у којој два народна посланика штрајкују глађу и у којој се одржавају избори у време пандемије, односно настављен је изборни процес и теку изборне радње, као што је Црна Гора једина држава у Европи у којој се хапсе свештеници и највећи црквени великодостојници.

Како каже, емисија на РТС-у од 60 минута је “минимум минимума да уопште размисле о прекиду штрајка глађу”.

Упитан да ли је било ко из СПЦ дошао са њима да разговара и позове их да разговарају, с обзиром да је штрајк назвао строгим постом, Обрадовић је казао да су јуче имали посету свештеника по њиховом позиву, ради личних духовних потреба, што је једино црквено лице које их је до сада посетило.

Упитан за своје и здравствено стање Ивана Костића, Обрадовић је казао да су јуче имали посету изабраних лекара, који су им измерили притисак и проверили шећер и, према садашњим резултатима, здравствено стање је задовољавајуће, односно немају здравствених тегоба.

Додаје да ће лекари наставити на дневном нивоу превентивно да прате њихово здравствено стање.

Ово је сценарио који је ЦИА наменила Србији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА