Најновије

РТС ОДЈАВИО ОБРАДОВИЋА: Медијски простор не добија се тестерама! Зашто специјалну емисију онда не би добио и Маријан Ристичевић?

Руководство Радио-телевизије Србије (РТС) упутило је одговор на захтев посланика Бошка Обрадовића у коме наводи да су одбили захтев лидера Двери за вечерњу емисију од 60 минута.

Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб)

Обрадовић је раније проследио захтев о вечерњој емисији на РТС-у у трајању од 60 минута како би он и посланик Двери Иван Костић, објаснили разлоге због којих су ступили у штрајк глађу испред Скупштине Србије.

РТС тврди да је редовно извештавао о виду протеста Обрадовића и Костића у њиховим информативним емисијама.

“И то од првог дана када сте најпре на конференцији за штампу у скупштинском холу саопштили да је трпило пукло и да прелазите на све облике активног отпора, грађанске непослушности и бунта због одржавања парламентарних избора. Неколико сати касније, на скупштинском степеништу саопштили сте да почињете штрајк глађу и да је то ваш „више него гандијевски чин“ у борби за демократскију, праведнију и бољу Србију. Свој задатак тачног, правовременог и непристрасног информисања Радио-телевизија Србије је обавила”, наводи руководство РТС.

РТС оптужује Обрадовића да не одустаје “од намере да буде незаконити и неизабрани главни уредник Информативног програма Радио-телевизије Србије”.

“Иако је понекад тешко разумети разлике између пасивног и активног отпора изборима, моторних тестера са којима сте упали у РТС и гандијевског протеста, не споримо, наравно, ваше право да одлучите како ћете се борити за остварење својих политичких циљева. При томе истовремено изражавамо забринутост што сте се определили за штрајк глађу, чиме непотребно угрожавате сопствено здравље. Али на то шта је добро за Вас, Вашу породицу и Вашу политичку борбу, не можемо да утичемо”, истиче се у одговору РТС.

РТС наводи да ако пристане “на такву праксу да се до специјалних емисија дође преко скупштинских степеница, остаје дилема зашто такву емисију не би добио било ко ко процени да му припада неупоредиво више медијског простора него што га тренутно има”.

“Зашто специјалну емисију онда не би добио и народни посланик Маријан Ристичевић. Он, за разлику од Вас, никада није гостовао ни у једној емисији РТС-а (због тога је пре неколико месеци протестовао у Скупштини и преко посланичког питања тражио место у нашем програму), а вероватно би желео да у вечерњем термину проговори о недавном инциденту испред Скупштине који сте Ви иницирали. Или бар о томе да је лажно оптужен да је у рукама држао нож. Ако би Радио-телевизија Србије пристала на Ваш захтев, тај преседан би сутра могао да постане правило јер би са пуно права свој сат програма могла да тражи самохрана мајка чија су деца гладна и боса, студент који пети пут пада на истом испиту, фудбалер који је промашио пенал, ратар коме је невреме уништило летину, партија која не може да пређе изборни цензус...”, наводи руководство РТС.

РТС наводи да њиховим радом нису задовољни ни власт ни опозиција.

“Хтели то да признате или не, какав-такав дијалог у Србији води се још једино на РТС-у. То што је политичка групација којој припадате из Скупштине изашла у ходнике и на степенице и лишила себе могућности да је у скупштинским преносима редовно види и чује и до милион гледалаца дневно, није наша кривица. Такође, није наша кривица ни то што су представници те исте групације, проценивши да су једина „права“ опозиција у Србији, пре неколико месеци одбили да гостују у нашим дебатним емисијама. Чак и такве емисије у којима понекад преовлађује (не нашом кривицом) режећи тон, боље су од одсуства било каквог дијалога. Због свега тога, позивамо Вас још једном да прекинете штрајк глађу. За почетак могли бисмо се сложити око једне ствари. Подржавамо Ваш захтев да тужилаштво престане да селективно ради свој посао. Да га није тако радило, већ би неко одговарао за насилан упад у РТС 16. марта прошле године”, закључује руководство РТС.

Прочитајте ОВДЕ шта Србија мора да потпише са лажном државом Косово.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА