Најновије

ПОЧЕЛИ СУ ОГЛЕДИ, ДА ЛИ СУ БЛИЗУ ЛЕКА?! Експериментална вакцина против коронавируса испробана!

Једна америчка компанија за имунотерапију саопштила је данас да је показано да је њена експериментална вакцина за спречавање инфекције коронавирусом створила заштитна антитела и одговоре имуног система код мишева и заморчића.

Вакцина против коронавируса (Фото: Pixabay)

Видели смо реакције антитела које раде многе ствари које бисмо желели да видимо у евентуалној вакцини – рекао је др Дејвид Винер, директор центра за вакцину и имунотерапију у Институт Вистар, који сарађује са компанијом Иновио Фармакјутикалс Инк, чија је вакцина у питању.

– У стању смо да се усредсредимо на ствари које би спречиле да вирус има сигурну луку у телу – истакао је он.

Иновио, који је у априлу почео тестирање вакцине на људима, саопштио је да се прелиминарни резултати очекују у јуну. Шефица истраживања и развоја у Иновију др Катерин Бродерик је рекла да поједини људи имају благо црвенило на руци.

Када прелиминарани резултати стигну, како је навела, она очекује да ће се Иновио обратити Америчкој управи за храну и лекове ради одобрења за прелазак на фазе два и три у јулу или августу.

За сада нема одобрених лекова нити вакцина за Ковид-19, а стручњаци предвиђају да би безбедна и ефикасна вакцина могла да се развије за 12 до 18 месеци.

Шта је изјавио др Несторовић, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА