Најновије

ТЕЛЕФОНСКИ РАЗГОВОР: Путин затражио од Порошенка да одмах пусти на слободу руске новинаре!

Руски председник Владимир Путин затражио је у телефонском разговору с украјинским колегом Петром Порошенком хитно пуштање на слободу руских новинара ухапшених у Украјини, саопштио је Кремљ, преноси Тас.

Владимир Путин (Фото: РИА)

"Посебна пажња посвећена је хуманитарним питањима, укључујући размену притвореника. Владимир Путин је нагласио неопходност тренутног ослобађања руских новинара ухапшених у Украјини", наводи се у саопштењу Кремља.

У њему се се додаје да је "постигнут договор да заштитници права грађана Русије и Украјине посете руске држављане који су и даље заточени у Украјини и украјинске држављане притворене у Русији".

Тас наводи да је телефонски разговор иницирао Кијев.

Ројтерс је претходно пренео да је из кабинета украјинског председника саопштено да су руски председник Владимир Путин и председник Украјине Петро Порошенко разговарали телефоном о заробљеницима који су међусобно заточени у две државе, саопштено је из кабинета украјинског председника, преноси Ројтерс.

"Порошенко је посебно пажњу посветио украјинским држављанима заточеним у Русији, који штрајкују глађу", наводи се у саопштењу Порошеновог кабинета.

Погледајте ОВДЕ како су сиријски војници прегазили џихадисте код иранске границе.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Боравак руског председника Путина у Кини

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА