Најновије

"СПРЕЧИТИ ДЕГРАДИРАЊЕ" Додик хитно мења пословник скупштине Републике Српске, ово је разлог!

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће већ на првој редовној седници бити промењен Пословник о раду Народне скупштине Републике Српске да би се спречило деградирање ове институције од појединих посланика, пише Срна.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Додик је истакао да грађани Републике Српске имају велико поверење у Народну скупштину, која је била место конципирања најтежих одлука у најтеже време, попут рата када је имала достојанство, власт и опозицију, али није била деградирана као данас од неколико посланика који покушавају да је прилагоде својим потребама, износе неистине, а нису спремни на приговор за своје деловање, преноси Српскаинфо.

– Ово су озбиљна времена, политика је увек била делатност за озбиљне људе, не за шарлатане, за оне који праве личне промоције, носе телефоне и сликају се – рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Упитан да ли је Народна скупштина место у којем неко може да изводи перформансе, Додик је одговорио да треба питати оне који то већ годину и по раде, а да је његова изјава о наводном прислушкивању била можда неуспешан покушај у том смислу.

– Нисам имао намеру да доведем у позицију Народну скупштину него њих троје, четворо, који управо држе у заробљеништву скупштину и јавност, скрнаве институцију, злоупотребљавају причу о неком кривом наводу, некој процедури и тако даље, што је неприхватљиво. Покушао сам да направим тај перформанс са прислушкивањем, али онај ко то ради сигурно се не хвали јавно – нагласио је Додик.

Он је поновио да је то био његов покушај да укаже онима који то стално раде како то изгледа, те додао да су његову изјаву неки озбиљно схватили и да подижу тужбе, али да нема никав проблем с тим у вези.

Додик је нагласио да Република Српска нема капацитете да некога прислушкује и да постоје много јачи партнери који то не би ни дозволили.

Упитан да појасни процедуру на основу које је имао право да говори у Народној скупштини, Додик је рекао да за сваку седницу добије позив и да има право да говори када год затражи, као што то имају и председник Републике, премијер или председник Народне скупштине.

Језиво шта се десило у Црној Гори приликом прославе "Дана неовисности"! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА