Најновије

"ОВО ЈЕ СМЕШНО! НАМЕРНО НАС НИСУ СТАВИЛИ НА ЛИСТУ!": Дачић о одлуци ЦГ да не отвори границу ка Србији

Потез власти у Подгорици да затвори границу за држављане Србије је смешан и бесмислен чин, међутим, има своје последице али које су директно и искључиво штетне по грађане Црне Горе, поручује у изјави за Блиц шеф дипломатије Ивица Дачић.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Српски шеф дипломатије, коментаришући потез који су црногорске власти објавиле данас поподне, каже да влада Мила Ђукановића „намерно није ставила Србију на листу држава чији грађани могу слободно да уђу на простор Црне Горе“.

- То показује њихов однос према Србији. Ако грађани Србије могу слободно у Мађарску, Грчку, Бугарску, зашто не би могли и у Црну Гору? Заиста смешно и показује до ког је нивоа дошла државна политика Црне Горе. Они повлаче потезе који су на сопствену штету и који су поразни за њихове грађане – истиче Дачић.

Како додаје, црногорска власт је заправо рекла "не требају нам туристи из Србије".

- А које ће онда туристе имати? Црногорска власт је тиме послала и поруку где треба да иду наши грађани као туристи и где да оставе своје паре – поручује српски шеф дипломатије.

На питање које он разлоге види као пресудне за овакву одлуку Подгорице, Дачић каже да су то свакако политички разлози.

- Када је о нама реч, ми смо донели одлуку о отварању граница и грађани Црне Горе могу несметано да уђу у Србију без проблема и ограничења. То је однос Србије, а ето какав је однос Црне Горе. Они све гледају кроз проблем који имају са Српском црквом, односно Митрополијом и што се толико народа декларише као Срби или верници СПЦ. Једноставно, очито имају проблем са српским народом – истиче Дачић.

Према његовим речима, Србија за сада неће упућивати протестну ноту Црној Гори.

- Уместо да се труде да привуку туристе они неће да пусте слободан проток људи. Не знам шта грађани Црне Горе о свему овоме мисле, посебно они на приморју. И после овог смешног потеза власти у Подгорици ми остајемо при нашој одлуци да грађани Црне Горе могу у Србију – закључује шеф дипломатијe.

Црна Гора отвара границе 1. јуна, Србима забрањен улаз! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА