Најновије

ЦРНОГОРСКИ ПРЕМИЈЕР НАЈАВИО УПОТРЕБУ СИЛЕ? "Сваки покушај деструкције и дестабилизације биће санкционисан!"

Премијер Црне Горе Душко Марковић поручио је данас да су сви покушаји и насртаји угрожавања мира, стабилности, а посебно независности Црне Горе узалудни и да ће бити санкционисани.

Душко Марковић (Фото: Јутјуб)

- Узалудни су насртаји, намерно кажем насртаји, не покушаји, јер су покушаји блага реч за све оно са чим смо се суочавали 1997. и 1998, 1999. и 2000, па 2006. и 2016 - казао је Марковић одговарајући на питање посланика ДПС-а Драгутина Паповића какав је одговор Владе на све чешће покушаје спољних и унутрашњих политичких чинилаца да угрозе мир, стабилност, независност, демократију и грађанско друштво Црне Горе.

Он је додао да ти покушаји нису ништа чешћи сада, они су сада видљивији јер су, како је навео, одраз панике, нервозе "јер успех наше политике лежи у развоју демократским стандардима чему су они одавно окренули леђа јер Црна Гора на глобалној сцени није више сама нити сама себи препуштена".

- Сваки покушај деструкције и дестабилизације биће санкционисан у складу са Уставом и законом одлучно и ефикасно јер Црна Гора није оно што је била пре десет или 20 година - казао је Марковић и додао да одлуке Владе нису одлуке ни против кога, као што није ни одлука о отварању граница.

Милан Кнежевић (ДФ) питао је Марковића који новчани износ за борбу против корона вируса су грађанима и држави донирали Мило Ђукановић, Блажо Ђукановић, Ацо Ђукановић и Ана Коларевић.

- Први пут са наногицом у парламенту постављам питање. Ви свако мало тражите невидљиве и видљиве непријатеље црногорске независности иако читав свет и цела Црна Гора види да сте ви највећи непријатељи државе - казао је Кнежевић и додао да су прошле седмице видели колико кошта црногорска независност – 20 евра, од чега 15 евра за гориво, а пет за точено пиво.

Дедеић каже да то СПЦ није црква црногорског народа, а онда ударио и на руског митрополита! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА