Најновије

Дарија Кисић Тепавчевић за нову министарку здравља?!

Епидемиолошка ситуација у Србији је све боља, активност корона вируса слаби, сада морамо да се враћамо уобичајеним животним активностима, али не смемо да заборавимо да је сада најважнија лична одговорност.

Дарија Кисић Тепавчевић (Фото: Јутјуб)

О томе данима причају лекари у нашој земљи, а вечерас је говорила и епидемиолог др Дарија Кисић Тепавчевић, заменица Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут", све док није уследило једно питање које ју је, чини се, помало збунило.

Осим да Ковид-19 полако али сигурно постаје ружна прошлост, шушка се и да ће једна од дама са прве линије фронта и чланица Кризног штаба за борбу против коронавируса можда сести у министарску фотељу.

Гостујући у емисији "Црвена линија" на Н1, др Кисић Тепавчевић је говорила о епидемиолошкој ситуацији, личној одговорности "која је кључна", али и о томе како путовати док пандемија Ковида-19 траје.

Са аспекта путовања, безбедније је ићи са члановима породице личним превозним средством односно аутомобилом, а не аутобусом или авионом. Ако говоримо о смештају, боље је да буде приватни, а не хотелски. Другим речима, пожељно је да будемо смештени тамо где је мањи број људи. Наравно, важно је континуирано пратити епидемиолошку ситуацију у земљи у којој боравимо - објаснила је докторка.

На крају емисије уследило је питање због којег је на моменат - заћутала. Да ли се може очекивати да након избора једном уђете у Владу Србије, као министарка здравља?

- Не знам какво је то питање и како има везе са летовањима? Ја се надам се да ћу ове године отићи на одмор и да ћу се одморити - кратко је рекла Кисић Тепавчевић.

Подсетимо, слично питање постављено јој је недавно и у емисији "Хит твит" на телевизији "Пинк".

- То занима медије, али ја сам досадна особа, па покушавају разне ствари да извуку. Нити сам размишљала нити ме неко питао да ли бих била министар здравља у Влади - рекла је она тада.

О сукобу српских доктора прочитајте ОВДЕ!

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА