Најновије

НЕВЕРОВАТАН ОБРТ НА СУЂЕЊУ ШАРИЋА: Извозали судство и сада следи смена тужиоца за организовани криминал!

Данашње суђење Дарку Шарићу и другима због сумње да су опрали око 22 милиона евра кокаинског новца одложено је јер су Дарко Шарић и двојица адвоката окривљених тражили изузеће заменика тужиоца и тужиоца за организовани криминал.

Дарко Шарић (Фото: Јутјуб)

Заказано суђење у поступку против окривљеног Дарка Шарића и др „Шарић-прање новца“ пред Посебним одељењем за организовани криминал Вишег суда у Београду за дан 29. мај 2020. године у 09.30 часова, судница број 1, одложено је из разлога што су на почетку главног претреса бранилац окривљеног Јестровић Небојше, Милосављевић Предрага, Станојковић Бојана, Агуш Ерндича, Богдановић Горана, Марка Дабовића и Бобана Стојиљковића, адвокат Дејан Лазаревић, бранилац окривљеног Бобана Стојиљковића и Марка Дабовића, адвокат Марко Кљајевић и окривљени Дарко Шарић истакли захтев за изузеће заменика тужиоца за организовани криминал и тужиоца за организовани криминал о којем би требало да одлучи Републички јавни тужилац, наводи се у саопштењу Вишег суда у Београду.

Како се наводи, следећи главни претерс заказан је за 03.јун, 04.јун, 05. јун 2020.године у 09.30 часова и 08. јун 2020.године у 14.30 часова, у судници број 1 Посебног одељења за организовани криминал Вишег суда у Београду.

Подсећања ради, главни претрес заказан за 27. јануар 2020. године одложен је услед недоласка браниоца по службеној дужности окривљеног Дарка Шарића, адвоката Оливера Дојчиновића који је поднеском обавестио суд да из здравствених разлога није у могућности да приступи на претрес, иако је за наведени датум било заказано изношење завршних речи, наводи се у саопштењу суда.

Како се наводи у саопштењу Вишег суда, председник већа је следеће претресе у овом предмету заказао за 18, 19, 20. и 21. фебруар 2020.године, који су одложени услед недоласка бранилаца окривљених, а због заказане јавне седнице пред Апелационим судом у Београду у поступку по жалби у предмету Шарићевој групи за шверц кокаина, док је претрес заказан за 23. март 2020. године одложен због проглашеног ванредног стања на територији целе Републике Србије услед пандемије изазване вирусом Корона те немогућности приступа суду свих учесника у поступку.

Након наведеног следећи главни претрес био је заказан за 25.мај 2020.године који је одложен услед изостанка појединих бранилаца и оптужених, који су били уредно обавештени, наводи се саопштењу.

Негирали прање новца

Како је раније било речи, поред Шарића, за прање пара у Србији, убацивањем "прљавог новца" у легалне токове, оптужено је још 16 особа. Тужилаштво тврди да су Шарић и остали "опрали" око 22 милиона евра, зарађених продајом кокаина, а оптужени су то негирали.

Према наводима оптужнице за прање пара, новац од продаје кокаина који је набављан у земљама Јужне Америке пребациван је у Србију преко офшор компанија и уплаћиван на рачуне домаћих предузећа и појединих банака.

Ова средства коришћена су за приватизацију друштвених предузећа, али и куповину некретнина и земљишта.

Новац је, између осталог, улаган и у новосадски "Путник", "Митросрем" из Сремске Митровице, "Палић" из Суботице, бројне некретнине на Златибору. Оптужени се, међутим, бране да су инвестирали у предузећа и земљишта, али и да је реч о легално зарађеном новцу.

Како је Кристијану Голубовићу жена жестоко запретила прочитајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Зоран Ћирјаковић - Страни плаћеници и они који мрзе Србију успевају код нас!

Kњигу “Смак Света” Драгоша Калајића можете поручити на линку ОВДЕ.

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА