Најновије

"Коронавирус показао слабости ЕУ"

Аустријски канцелар Себастијан Курц, поводом Дана Европе, оценио је да је питање потребе новог споразума ЕУ актуелније него икада.

Сербастијан Курц (Фото: Јутјуб)

"ЕУ је највеће достигнуће 20. века и истовремено најуспешнији мировни пројекат на нашем континенту", подвукао је Курц у саопштењу.

Он је истакао да се у актуелној коронавирус кризи видело да су захтеви за новим споразумом за Европу актуелнији него икада.

"Да би наша достигнућа и јединствени европски модел живљења сачували у будућности и даље га развијали, неопходне су данас промене. Многи изазови будућности неће више моћи бити решени појединачно од чланица ЕУ, већ само уз снажну ЕУ, што нам показује и актуелна коронавирус криза", поручио је аустријски канцелар.

Према његовим речима, последње недеље су јасно показале колико су важна достигнућа ЕУ, али истовремено су јасније биле и слабости и препреке у Унији.

"ЕУ се мора даље развити, а тај процес мора сада кренути", подвукла је министарка за европска питања Каролине Едштадлер.

Она је истакла да се не сме губити време при савладавању великих изазова као што су конкурентност, заштита спољних граница, изградња заједничког тржишта.

Сматра да треба да буде и више простора за чланице да у регионима прекогранично сарађују, тамо где је корисно и сврсисходно.

"Заједно у великим изазовима, регионалне проблеме локално решавати, мора бити циљ", нагласила је Едштадлер, указујући на потребу за новим споразумом ЕУ.

Шешељ описао напад на посланике и објаснио зашто њега нису смели да дирају! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА