Најновије

САША РАДУЛОВИЋ У ЧУДУ! Суд оборио листу Суверенисти због знака навода

Покрет Доста је било (ДЈБ) саопштио је да је решењем Управног суда оборена листа "Суверенисти" за изборе у Новом Саду зато што је ДЈБ у Споразуму о оснивању групе грађана користио знаке навода да би назив листе, у складу са правописним правилима, одвојио од остатка текста.

Саша Радуловић са сарадницима (Фото: Јутјуб)

Наводећи да Устав као ни закон не познају могућност да се изборна воља грађана укине због коришћења интерпункције приликом означавања листе, ДЈБ је оценио да су судије Управног суда демонстрирале не само то да их ни Устав ни закон, а ни изборна воља грађана не интересују, већ да и они сами имају озбиљан проблем са основном писменошћу.

"Овакав срамни однос судија према Уставу и грађанима Србије, али и према правопису српског језика не представља нити може представљати слободно судијско уверење, већ је у питању очигледна злоупотреба судијске функције у политичке сврхе", навео је ДЈБ.

Покрет је позвао надлежног тужиоца да против судија које су донеле решење иницира кривични поступак због кршење закона, а Високи савет судства да покрене поступак разрешења судија због очигледне "политичке инструираности и грубог кршења изборне воља грађана".

Прочитајте ОВДЕ шта је Милош Јовановић рекао о опозицији која бојкотује изборе.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА