Најновије

ОН ЈЕ НАЈМОЋНИЈА ОСОБА У БЕЛОЈ КУЋИ ПОСЛЕ ТРАМПА! Многи нису ни свесни ко је заправо овај човек! Сви детаљи без цензуре

Џаред Кушнер има 39 година, амерички је инвеститор на пољу некретнина, бави се и издаваштвом...

Кушнер са Трампом (Фото: flickr. com)

И његово име вам сигурно није много познато.

Али, веровали или не, он је најмоћнија особа у Белој кући, ако не рачунамо Доналда Трампа.

Кушнер је Трампов зет и његов виши саветник. Он је човек за кога многи нису свесни колику моћ заправо има. 

Ко је Џаред Кушнер можда ће се најбоље видети из разговора Воксовог новинара Шона Илинга и Андрее Брнстин, жене која је написала опсежну Кушнереву биографију за Њујоркер.

Преносимо вам најзанимљивије делове њиховог разговора.

"После разговора са десетинама, можда стотинама, људи који су познавали Џареда, показало се да је он био сигуран у себе и своје способности, чак и када није имао информације. Чула сам да се то односи и на његов посао са некретнинама, и на његов рад у издавачкој индустрији и на његов рад у политици.

Људи су, на основу његовог понашања, претпоставили да ће ући унутра и разговарати с њим, али да је он био тај који је увек мислио да је у праву, и да је мислио да зна да уради ствари чак и када то очигледно није знао."

Да ли је он неспособан као што изгледа?

Мислим да је кобна мана Џареда Кушнера то што он не види недостатак информација као ману. Па ипак, иако кажем да је то мана, чини се да га је то довело низа успеха. Видећемо шта ће се даље догодити, али Кушнер је успео да поништи истраге, успео је да буде ослобођен на суђењу за убиство, успео је да поремети све врсте норми... Мислим да Џаред све ово види као потврду да ради ствари како треба.

Шта вас је највише изненадило у извештавању о њему?

Не знам да ли је то било изненађење, али осећам да је трагедија његове породице имала дубок утицај на мене. Да бих разумела причу његове баке и деке који су преживели у овим невероватно бруталним условима, дубоко сам се упустила у студије холокауста, што никада нисам радила пре.

Тако сам заиста почела да проучавам историју Пољске у рату, што заправо нисам разумела, слушала сведочења његове баке и слушала сведочења њене сестре... Отишла сам у Центар за холокауст и тражила све сведочења која су прикупљали од људи који су живели у истом селу. То је невероватна прича о људској отпорности и преживљавању и породичној љубави која би могла да се преобрати у две кратке генерације у оно што сада видимо.

На шта мислите?

Мислим, имамо ову невероватну причу о породици која је избегла нацизам, а пар генерација касније Џаред Кушнер је у потпуности прихватио ту идеју да постоје "ми" и да постоје "они", и да ћемо се о "нама“ побринути а да ћемо "њих" држати по страни.

Ово је момак чији је отац отишао у затвор због илегалних доприноса кампањи Демократа, који је и сам демократа већину свог живота, а сада ради за етнонационалистичког председника чија је администрација председавала порастом антисемитизма, између осталог.

Како се он уклапа у тај круг? У прошлости је избегавао оваква питања, али знате ли шта он стварно мисли о овоме? Како то оправдава?

Када сам почела да пишем ову књигу, помислио сам: „У реду, ако сте си преживео холокауст, ако је твоја породица преживела холокауст, бићеш саосећајан са сиромашним избеглицама и имигрантима и бићеш вољан да пружиш руку помоћи онима који су се нашли у ситуацији у којој је некада била твоја породица "... Мислила сам да је то логичан след ствари, али очигледно није. Разумевање зашто је то био случај био је велики пројекат мог истраживања.

Има ли индиција да је он уопште свестан тих контрадикција, да је интроспективан у вези с тим?

Све што видим је да он инстинктивно подржава свог таста (Трампа). Он долази из породице у којој је оданост породици главна ствар. И то се не мисли да верност породици уопште, већ на верност најближој породици.

Постоји део моје књиге у коме говорим о дијалогу који је имао са Данаом Шварц, новинарком Обсервера, која му је рекла да је слоган „Америка на првом месту" био слоган кампање Чарлса Линдберга и био је изричито антисемитски. Рекла му је - Немојте ме вређати. Отишли ​​сте на Харвард и стекли две дипломе. Знам да то знате.

И све што је Џаред на то рекао је да су то наклапања на Твитеру и да он познаје свог таста боље од било кога другог.

Мислим да је Кушнер заиста посвећен кампањи „Учините Америку поново великом“. Немам разлога да верујем другачије.

Нешто што сам приметила када сам почела да извештавам о Џареду јесте да су људи у Њујорку, посебно, имали утисак о њему - и његовој породици - као о демократама левог центра, због новца који је његова породица годинама давала демократама.

Дакле, постојао је осећај да је он тај нејасно демократски тип који је био у главном слоју њујоршког друштва. И многи људи који га познају рекли су ми да су се осећали издано и шокирано кад су отишли ​​до Џареда да покушају да објасне шта они сматрају грешком у Трамповим политичким потезима, а одговор који су добили био је: „Верујем мом тасту. Нећу да те слушам. "

Али мислим да овај шок долази од погрешног сагледавања тога ко је заправо Џаред Кушнер и о чему се ради у његовој породици.

Наравно, били су огромни донатори демократа, али они су инвеститори за некретнине и много тога је само трансакциона политика, а не одраз дубоких идеолошких опредељења. Не мислим да је Кушнер икада био демократа у било каквом смисленом смислу. Али мислим да је он нашао смисао у политичком ангажману током кампање свог таста, а потом и током председничког мандата.

Каква је однос између Трампа и Кушнера?

Слажу се. Трамп је у више наврата рекао да мисли да је Џаред сјајан, успешан... Па наравно, ожењен је његовом ћерком Иванком.

Многи људи у администрацији не воле Џареда и чекају да га стигне заслужена правда. Али то се никада не догађа. Џаредова канцеларија се налази одмах поред Трампове у Овалној соби и он може ући у Источно крило и Западно крило. И тако, у време када сви одлазе на спавање, он може да седне на породичну вечеру са са председником и то му даје огромну снагу. Трамп такође воли тај осећај да породица води посао, а он верује Иванки и он верује Џареду.

Зашто то ради? Џаред не мора да поднесе сав тај притисак, не мора да прихвати све те послове за које је лоше припремљен. Могао је лако да ужива у плодовима моћи и привилегијама, а да се не изложи на овај начин.

Нико заправо не жели да се одмакне од власти на тај начин. Невероватно је тешко одвојити се од власти. Могли бисте имати мање проблематичан живот, али постоји жеља да будете у центру моћи и мислим да он у томе ужива.

Тачно, али кажем да би могао да има утицај на тајнији, невидљивији начин. Не мора да буде оволико истакнут.

Знам шта говорите, али мислим да постоји привлачност у томе да сте на подијуму. Људи желе да буду у центру моћи. Али опет бих нагласила да изгледа да Кушнер заиста мисли да доприноси земљи.

Шта је најважније што би људи требало да знају о Џареду Кушнеру?

Мислим да људи не разумеју колико је моћан. Људи потцењују његову близину моћи и његову спремност да је користи. Ово је тренутак стварне кризе и стварне несигурности, а овај момак је у средишту тога без икаквог тренинга. Само експериментише у ходу.

Да ли је он најмоћнија особа у Белој кући која се не зове Доналд Трамп?

Да.

Избио сукоб нуклеарних сила, има мртвих. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир/Vox

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА