Најновије

Навијачи Албаније хоће на ЈНА!

Оно што многи желе да избегну, како у октобру када Албанија гостује у Београду, тако и касније када Србија оде у Тирану, неки подгревају - и то на "јакој ватри".
Хоће у Београд (Фото: Ослобођење.ба)

Хоће у Београд (Фото: Ослобођење.ба)

Новинска агенција "Наше Прешево" у обимном тексту посвећеном предстојећем квалификационом мечу између Србије и Албаније који се 14. октобра игра на стадиону у Хумској, најављује да ће госте у Београду подржати чак 2.000 навијача! У тој најави не би било ништа спорно да управо поменути детаљ није кључна ставка, односно жеља два савеза у разговорима око организације утакмице. Наиме и на Теразијама и у ФС Албаније постоји јасна жеља да се по принципу реципроцитета избегне долазак Албанаца у Београд и касније српских навијача у Тирану. На тај начин би се, умногоме, олакшала организација две утакмице "високог ризика", а да притом ни једна ни друга страна не би биле оштећене.
Прочитајте још:
Неко очигледно није могао да се стрпи и сачека званичну одлуку две стране, па је тако "Наше Прешево" пожурило да помпезно најави присуство 2.000 навијача селекције Ђанија Де Бјазија. У тексту који малтене не оставља ни најмању могућност другачијег расплета, осим оног да ће гости имати значајну подршку из "кавеза" на трибини стадиона Партизана, наводе се и речи једног од организатора навијачког каравана. - Од понедељка смо започели са прикупљањем података о именима заинтересованих за гостовање у Београду. Интересовање је огромно и очигледно је да ћемо бити приморани да направимо селекцију. Не желимо да водимо људе само зато што желе да гледају утакмицу. Основни услов је да сви који крену за Београд буду старији од 20 година - објаснио је неименовани извор услове "конкурса". Према истом извору присталице црвено-црних би се, у случају да организовано навијање у предстојећим мечевима некако добије зелено светло, окупили у Тирани, Приштини или Прешеву пред долазак у Београд. Међу присталицама најпријатнијег изненађења на почетку квалификација за ЕП би се нашло 1.500 тамошњих и око 500 Албанаца из Прешева, Бујановца, Медвеђе, чак и из Врања и Ниша! ФСС У ПЕТАК О НАВИЈАЧИМА НАЈАВА доласка навијача Албаније у Београд свакако није нешто што може да обрадује надлежне у Фудбалском савезу Србије. Генерални секретар наше куће фудбала Зоран Лаковић је током четвртка имао неколико састанака у УЕФА, па је за петак оставио конкретну причу на тему предстојећег меча са Албанцима на стадиону Партизана. Извор: Вечерње Новости  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА