Најновије

ЛУКАШЕНКО ГРМИ: Белорусија осујетила инострану заверу! Маске су скинуте

Председник Белорусије Александар Лукашенко рекао је да је та земља осујетила инострану заверу са циљем дестабилизације земље уочи председничких избора заказаних за август, дан након што је хапшење његовог главног политичког ривала изазвало протесте у земљи.

Председник Белорусије Александар Лукашенко (Фото: Јутјуб)

Александар Лукашенко је рекао да је постојао велики план да се подстакне револуција слична уличним протестима на Мајдану у Украјини 2014. године.
 
Председник Белорусије је навео да су "политичке снаге и са запада и са истока концентрисале своје интересе на Белорусију и да су одређене снаге интензивирале своје напоре", пренела је званична белоруска новинска агенција Белта.

"То је био циљ. Маске су скинуте не само са овдашњих марионета, већ и са марионета које седе ван Белорусије", рекао је Лукашенко.

Главни политички противник белоруског председника Александра Лукашенка Виктор Барабико ухапшен је јуче и оптужен за извлачење преко 380 милиона долара из земље.

Бабарико, кога многи сматрају главним изазивачем Лукашенка на изборима заказаним за 9. август, био је директан организатор и вођа нелегалних активности, изјавио је на државној телевизији шеф Одбора за државну контролу Иван Тертел.

"Бабарико је оптужен да је покушао да утиче на сведоке, за скривање претходних злочина и изношење 430 милиона долара из Белорусије прањем новца", рекао је Тертел.

Демонстранти су изашли на улице Минска у знак солидарности са Бабариком и осталим противницима Лукашенка.

Прочитајте ОВДЕ како се воде битка за либијски град Сирт.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА