Најновије

ГРЧКИ ГЕНЕРАЛ ПОРУЧИО ТУРЦИМА: Спалићемо онога ко крочи на наше тло

Начелник Генералштаба грчке Националне одбране, генерал Константинос Флорос изјавио је да су Оружане снаге Грчке спремне да реагују и спрече било какве акције Турске, запретивши да ће „спалити“ онога ко упадне у земљу, преноси телевизија „Опен“.

Грчки тенк (Фото: Јутјуб)

„Пре недељу дана начелник Генералштаба, генерал Флорос скакао је падобраном заједно са другим припадницима Оружаних снага, чиме је послао поруку упозорења Турској. Говорец́и о турској агресивности у Егејском мору и источном Средоземљу, није оставио места сумњи како ће грчке Оружане снаге одговорити у случају да Турска наруши суверенитет земље“, наводи „Опен“.

– Онога ко крочи на грчко тло прво ћемо спалити, а затим ћемо питати ко је – рекао је Флорос, цитира телевизија.

Генерал није искључио могуц́ност војног сукоба, уколико Турска пређе „црвене линије“, претпостављајући да би се сукоб у том случају проширио.

– Војни сукоб је могућ. Нико га не може искључити. Ако се нешто такво догоди, нец́е се ограничити на једну тачку, него ће се брзо раширити – рекао је он.

Медији наводе да је генералова изјава „порука одлучности“ Турској.

– Ко нападне грчке Оружане снаге платиц́е веома високу цену, и то знају суседи. (Председник Турске Реџеп Тајип) Ердоган ради оно што говори, али и ми. Знамо шта ћемо учинити и на Евросу (погранична област са Турском) и на острвима, и на отвореном мору – поручио је Флорос.

У корену сукоба две земље су намере Анкаре да истражује резерве нафте у Егејском мору. Пре неколико дана у државним турским медијима је објављен тендер за лиценцу за истражвања и експлоатацију нафте у близини грчких острва. Шеф грчке дипломатије Никос Дендијас је тим поводом рекао да Турска настоји да присвоји суверена права друге земље и то што се догодило окарактерисао као провокацију.

Mрачне прогнозе амњеричких експерата око будућности долара прочитајте ОВДЕ.

Извор. rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА