Најновије

КО ЋЕ БИТИ НОВИ ПРЕМИЈЕР? Ево ко су у трци за то месту

Изборне кутије још увек се нису охладиле а кадрирање владе већ је почело. У трци за новог шефа Владе Србије су три имена - премијерка Ана Брнабић, приви на листи СНС Бранислав Недимовић и дугогодишњи градоначелник Милош Вучевић.

Ана Брнабић (Фото: Влада Србије)

У игри било и име министра финансија у одлазећој влади Синише Малог, међутим познаваоци прилика и извори из власти једногласни су да је мало вероватно да ће Мали заузети премијерску фотељу. Близак сарадник председника Србије Александра Вучића за собом вуче велики број афера, због чега је његова “кандидатура” за ово место отежана.

Ана Брнабић

Велика је вероватноћа да ће одлезаћа премијерка добити још један мандат да води Владу, иако је прошле године било најава да је спремна да се повуче из политичког живота у Србији тврде извори. Брнабић се поприлично активирала у кампањи, а како је и сам Вучић у више наврата поновио, задовољан је њеним досадашњим радом.

Милош Вучевић

Оснивач новосадског СНС и први човек Новог Сада високо се котира у странци, и један је од Вучићевих најближих сарадника. Уколико не буде водио Владу Србије Вучевића свакако чека “јача” функција од оне коју је до сад имао тврде извори.

Бранислав Недимовић

Први на листи СНС на парламентарним изборима, важи за “тихог” напредњака, који се није истицао у претходном сазиву, нити негативно нити позитивно. Недимовић је један од већих Вучићевих адута, управо зато што у јавности није “упрљан” аферама попут неких од његових најближих сарадника. Одлука да управо њега стави на чело листе познаваоци прилика оцењују као “паметан потез”, а Недимовићу, иако је најслабији од троје кандидата за шефа Владе, свакако се смеши одговорнија функција од министра провреде кажу извори из Владе.

Шта кажу кладионице

И у кладионицама Ана Брнабић најбоље се котира од свих напредњака у трци за премијера. Интересантно је да је од Малог јачи градски менаџер Горан Весић.

Кладионичарске квота да ће Ана Брнабић бити премијерка је 1.70, Недимовић и Вучевић имају исту квоту 3, Горан Весић 4,5, Синиша Мали 5, а Зорана Михајловић 20.

Појавили се нови снимци сукоба две силе на граници. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА