Најновије

БОЛТОН ОПЛЕО И ПО ЕРДОГАНУ: Турци оштро реаговали

Књига бившег америчког саветника за националну безбедност Џона Болтона доводи у заблуду и манипулативно представља разговор председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана и америчког председника Доналда Трампа, оценио је директор за комуникације турског председништва Фахретин Алтун.

Ердоган (Фото: tccb.gov.tr)

Алтун је навео на Твитеру да су Ердоган и Трамп уложили велике напоре да поправе односе између две земље истичући да је Трамп "много више учнио тиме што је слушао свог кључног савезника НАТО него неки из претходних администрација", преноси Ројтерс.

- Недавно објављена књига, чији је аутор бивши високо позиционирани амерички званичник, садржи једностране информације које доводе у заблуду и манипулативне презентације разговора нашег лидера, председника Ердогана са америчким председником Доналдом Трампом - навео је Алтун.

У својој књизи, Болтон је написао да је Ердоган дао Трампу меморандум, у којем је тврдио да је турска државна банка Халкбанк, који је под истрагом канцеларије америчког тужилаштва за јужни округ Њујорка, невина.

- Трамп је онда рекао Ердогану да ће се побринути за неке ствари, објашњавајући да тужиоци јужног округа нису његови људи, већ Обамини, што је проблем који ће бити решен када их замене његови људи - тврди Болтон.

Случај Халкбанк један је од разлога за затегнуте односе Анкаре и Вашингтона, између којих су протеклих година дошло до пората тензија и из других разлога, као што су политичке разлике по питању Сирије и турске набавке руских ракетних система.

Амерички окружни тужилац Џефри Берман недавно је био приморан да поднесе оставку на ту функцију.

Канцеларија јужног округа Њујорка, такође, спроводи истрагу против Трамповог адвоката, Рудолфа Ђулијанија.

Американци блокирали пут руским оклопњацима, а онда је настао хаос када су "баћушке" дале гас. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА