Најновије

ЛИДЕРИ РУСИЈЕ И АМЕРИКЕ ЗА КОМПРОМИС О КОСОВУ! Путин и Трамп коче уцене ЕУ

Председник Србије Александар Вучић након сусрета у четири ока са руским колегом Владимиром Путином у Москви путује данас на састанке у Брисел, док ће у суботу разговарати са Ричардом Гренелом, специјалним изаслаником америчког председника Доналда Трампа. Како сазнаје Српски телеграф, и у Кремљу и Белој кући подржавају се напори Србије да се избори за националне интересе, уз залагање за прекид уцена и сулудих захтева којима ЕУ, односно Немачка, условљава Београд у корист Албанаца.

Трамп (Фото: flickr/ Правда)

Интересовање светских моћника за ситуацију у Србији, према оцени директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића, само потврђују да наша држава у савременом геополитичком контексту није тако мала и безначајна.

- У сусрету са Путином потврђена је руска подршка нашој држави да се избори за државне и националне интересе. Сматрам да ће администрација у Вашингтону без предрасуда саслушати српске аргументе. Јасно је да проблем КиМ не може, како то очекује Приштина, бити решен тако што би Србија била суочена са уценама и неразумним захтевима да потпуно занемари своје интересе - казао је Ђурић.

Ако свим заинтересованим странама буде довољно конструктивности и мудрости, додао је, "имамо на располагању потенцијално широк простор за проналажење специфичних модалитета решења".

Јадранка Јоксимовић, министарка за европске интеграције, подсећа да је Вучић након састанка са специјалним изаслаником ЕУ Мирославом Лајчаком јасно подвукао да цени заинтересованост и улогу коју по питању КиМ показују све велике земље. Подсетила је да је Вучић нагласио да је дијалог почео под покровитељством и уз посредништво ЕУ и да је за наш европски пут од важности да ЕУ на активан и ефикасан начин посредује и води овај процес:

- Вучић је успео одговорним и доследним понашањем да отвори простор да интересе Србије желе да чују и саслушају лидери две глобално моћне и утицајне земље. Наравно, ЕУ је несумњиво надлежна и највише заинтересована за процес, али важно је да наше ставове предочимо и Русији и Америци, као и да чујемо њихове позиције.

Американци блокирали пут руским оклопњацима, а онда је настао хаос када су "баћушке" дале гас. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА