Најновије

ЏАКОВИ СА ГЛАСОВИМА ОТКРИЛИ ИСТИНУ: РИК и Вучић се тресу због поновног бројања листића

Користећи право увида у бирачки материјал, народни посланици ДЈБ су у среду, 25. јуна проверили садржај џакова са 4 бирачка места случаним узорком и упоредили их са записницима који им припадају. У сва 4 проверавана случаја пронашли смо да ниједан џак са бирачким материјалом не одговара садражају записника на основу кога РИК утврђује регуларност и резултате избора. Записници су очигледно фалсификовани у складу са унапред пројектованим изборним резултатима, тврди ДЈБ.

Скупштина Србије (Фото: Јутјуб)

Народни посланици ДЈБ поднели су кривичну пријаву против председника и чланова бирачких одбора са ова четири бирачка места за фалсификовање записника као и против свих других који су учествовали у организованом изборне преваре.

- Очекујемо да Тужилаштво реагује по хитном поступку, заштити инкриминишући бирачки материјал од сакривања и уништавања доказа, како би се заштитила Уставом гарантована изборна воља грађана, те провери садржај џакова са свих бирачких места.На бирачком месту 14 на Чукарици, на коме гласају становници Пожешке улице на Бановом брду, у записнику стоји да је број неупотребљених листића 1.627, док их у џаку има само 773. Очигледно је да је бирачки одбор са тог бирачком места 854 неуопотребљена листића предао неком другом како би се намештали резултати на другим бирачким местима – наводе из ДЈБ.

Они даље тврде да су на бирачком месту 40 на Чукарици, на коме гласају становници насеља Церак, пронашли 19 листића више него што их је бирачки одбор имао приликом отварања бирачког места за гласање.

- Неупотребљених листића има 5 мање од броја који стоји у записнику, док за листу 1. у записнику стоје 23 гласа мање него што их има у џаку. Очигледно је да приликом “паковања” резултата чланови бирачког одбора и помагачи нису успели све да усагласе све гласове у џаковима, па су се концентрисали на усаглашавање бројева у записницима како би тамо математички збир имао привид тачности и користили листу број 1. за пеглање записника. Ово је очигледно механизам који је коришћен и на другим бирачким местима, јер сви записници личе један на другог, велики број није потписан и на свима стоји да је време затварања бирачком места 20:00 часова, а време сачињавања записника такође 20:00, што значи да се време сачињавања записника мерило у милисекундама – стоји у саопштењу.

Књигу “Мрежни рат против Срба” Слободана Стојичевића можете наручиити ОВДЕ.

Такође ДЈБ указује да записник са бирачког места 76. из села Шишинце код Лесковца тврди да “Суверенсити” нису добили ниједан глас, пребројавањем стварних гласова који се налазе у џаку установили смо да је чак 12 Шишинчана (тј. 3,73% укупног броја гласача у том селу) своје поверење на овим изборима дало управо тој листи.

- У записнику су ови гласови одузети нама, и придодати Вељи Илићу за кога су знали да нема никакве шансе да пређе цензус. Такође смо установили да се и на овом бирачком месту у џаку нашао 1 листић више него што у записнику стоји да је бирачки одбор примио пре отварања бирачког места. Када је реч о бирачком месту 12 у селу Чаири код Трстеника, записник не садржи ни један од 3 гласа за Суверенисте који се налазе у џаку. С друге стране, иако за СРС у џаку постоји само 7 гласова, у записнику је уписано да их има 72. Број гласачких листића за Александра Шапића у џаку је 15, а у записнику стоји 22. Савез Војвођанских Мађара на овом бирачком месту није освојио ниједан једини глас, али упркос томе у записнику стоји да је за њихову листу гласало 11 Чаираца. Записник такође садржи информацију да су изборни процес на овом бирачком месту посматрала чак два представника невладине организације ЦРТА, којима је, изгледа, ово састављање записника супротно бројном стању гласачких листића потпуно промакло – кажу у ДЈБ.

Они тврде да је реч о системској крађи избора у којој учествује и РИК.

- Након што се испоставило да од само 4 проверавана случаја сва 4 садрже недопустиве неправилности овог типа, постало је потпуно јасно зашто је РИК без икакве провере одбио захтев ДЈБ да обави овакве провере за 2.700 бирачких места у Србији, као и захтев да по службеној дужности провери све записнике који немају потписе бирачких одбора и записнике код којих је фалсификовано време сачињавања запсиника. Непоклапања између стварно изражене бирачке воље грађана и записника по основу којих РИК проглашава резултате избора толико су скандалозно велика да би понављање целокупних избора постало неминовност. ДЈБ позива све грађане који су гласали за “Суверенисте” да нам јаве бирачко место на коме су гласали, како бисмо могли да идентификујемо још бирачких места на којима смо покрадени, јер смо управо захваљујући таквој дојави и установили скандалозно прекрајање изборне воље Шишинчана. На основу ових резултата увида у само 4 бирачка места, народни посланици ДЈБ су од РИК-а тражили увид у целокупан бирачки материјал за сва бирачка места – поручују из ДЈБ.

Крађа се мери у стотинама хиљада гласова, шокантне тврдње о избоприма погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА