Најновије

И СНЕПЧЕТ ПРКОСИ ТРАМПУ! Нови ударац за америчког председника: Нећемо да промовишемо оне који подстичу расно насиље

Компанија "Снеп" је саопштила да више неће промовисати налог председника САД Доналда Трампа у секцији Снепчета "Разоткривање", због његових запаљивих коментара претходне недеље.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

"Нећемо да промовишемо оне који подстичу расно насиље и неправде дајући им бесплатну промоцију у Разоткривању", саопштила је компанија "Снеп".

Истичу да "расно насиље и неправда немају места" у америчком друштву и да су уз оне који траже мир, љубав, једнакост и правду у Америци.

Вредност деоница је након ове објаве опала за 2,4 одсто.

Трампов налог на овој мрежи који се углавном састоји из кампањских објава и не садржи реторику какву иначе он користи на Твитеру, остаће приступачан јавности, односно корисницима који га прате или претражују.

Трампов менаџер из изборног штаба Бред Парскал је оптужио "Снеп" да промовише Бајдена док Трампу ограничава приступ. Рекао је и да ова мрежа промовише "екстремно леве снимке насиља" и охрабрује кориснике да "униште Америку".

Трамп је већ неко време у својеврсном рату и са "Твитером", након што је та мрежа почела да оставља напомене испод његових објава. Председник САД тражи измену закона, према којој би друштвене мреже биле одговорне као издавачи у ситуацијама када уређују садржај на мрежи.

Прочитајте ОВДЕ шта је позадина протеста у САД.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА