Најновије

ТРЕБЈЕШАНИН: Вучић незрео, кињи сараднике да се докаже! (ВИДЕО)

Председник Србије Александар Вучић неретко има обичај да "кињи" своје најближе сараднике. Последњи се у низу, али не и први пут, на удару председника нашао се директор Путева Србије Зоран Дробњак. Ништа боље од њега у прошлости нису пролазили ни Зоран Бабић, Вања Удовичић, као ни остали партијски сарадници.

Александар Вучић (Фото: predsednik. rs)

Према оцени психолога Жарка Требјешанина, Вучићу је Дробњак једна од омиљенијих “мета” за понижавање, истичући да председник испољава понашање које више приличи адолесцентима.

“Вучић воли да ‘спусти’ Дробњака и да понизи. То личи на оно што раде адолесценти – да би они испали вешти, морају да понизе своје другаре и да направе штос на њихов рачун, како би показали своју супериорност”, наводи он.

Поред Дробњака, однос са другим сарадницима, према оцени Требјешанина, осликава потребу Вучића да пружи уживање својим гласачима.

“Вероватно он мисли да они воле да виде како је он главни, односно алфа мужијак који је изнад свих њих. Додуше, мора се рећи да често делује да ти људи који су његове мете показују да уживају у томе што он показује своју величину и надмоћ у односу на њих”, истакао је Требјешани, додајући да читава та слика изгледа неуксно.

Дробњак највише трпи

Председник Србије Александар Вучић је током посете радовима на реконструкцији пута Нови Пазар – Тутин, у једном тренутку ушао у полемику са директором Путева Србије Зораном Дробњаком. На снимку се чује како су њих двојица премеравали будуће путеве, али и њихову цену.

Вучић: Ај’ питам те то, ако кренем из Београда – није важно – доћи ћу…

Дробњак: Добро, ајде, мање од десет километара, биће значи 105.

Вучић: Није десет, како 105, бре?

Дробњак: Па шта има, од Мрчајеваца до Краљева…

Вучић: Пусти, бре, Мрчајевце. Имаш 20 од Мрчајеваца до Краљева

Љајић (убацује се): Деветнаест километара.

Вучић: До Адрана, Краљева, 20 километара.

Дробњак: Мање, значи 15, значи биће око 100 километара.

Вучић: Па, како ће 100 да буде!? Не мож’ да буде више од 90.

Дробњак: Па, колико сад има Краљево – Нови Пазар?

Вучић и Љајић (углас): Па, 91!!!

Дробњак: Има више.

Вучић: Па, нема више.

Љајић: Ајд’ да га меримо сад.

Дробњак: Да меримо, има више.

Вучић: Па, како има више, бре, Дробњак? Где има више?

Дробњак: Има 105, 106.

Вучић: Ма, шта причаш, бре, Дробњак!

Дробњак: Па, гледао сам карту кад сам долазио и мерио.

Вучић: Па, 90 километара, нема више од 90 километара. Ми смо колима сад дошли.

Дробњак: Ја кажем да има више. Добро, нема везе.

Овакав дијалог између председника Србије и Зорана Дробњака није први пут виђен. Раније га је Вучић прозивао због кашњења на седницу Владе, а истицао је често за свог сарадника да је склон којој “чашици више”, те да не зна ни где би путеви требало да иду.

“Ја знам да је Дробњаку јуче било најлепше кад је ишао да решава проблеме у Доњим Бањанима. Тамо су му сељаци дали четири, пет, шест чашица, али ја сам то одобрио да не буде да је он крив. Дробњак воли коју чашицу више, али добро ради. А једну си попио и за мене Дробњак”, питао је Вучић једном приликом директора Путева.

Да Вучић има “пик” на Дробњака, видело се у посети једној школи, кад му није ни дозволио да се игра са кошаркашком лоптом.

Бабић и проблеми са летовањем

И в.д директора Зорана Бабића, нису заобишле Вучићеве “пацке”. Критиковао га је пред партијским колегама и медијима, због тога што летује на екслузивним хрватским летовалиштима, а не у Сопоту.

“Колико пута сам ти рекао Бабићу – Шта бре идеш на отмена летовалишта на Брионима и на Хвару. Имаш друга на Брионима? Нађи друга у Сопоту а не на Брионима, јер наш народ нема друга на Брионима”, одбрусио је Вучић свом сараднику.

Једном приликом Вучић је рекао да је због несреће на наплатној рампи Дољевац, где је у удесу у којем је учествовало возило Зорана Бабића погинула Станика Глигоријевић, морао он да изјави саучешће породици преминуле због тога што то Бабић није урадио.

“Мој по­сао је да изра­зим сау­че­шће љу­ди­ма, шта сам дру­го мо­гао да ура­дим. Ко­ли­ко је ме­се­ци про­шло, а то ни­је ура­дио онај ко је тре­ба­ло то да ура­ди. Сти­гао си да одеш у Гр­ч­ку, Пе­тро­вац, Брио­не и Ми­н­хен, а ни­си у Кња­же­вац. За­што је би­ло те­шко да оде­те до по­ро­ди­це и изја­ви­те сау­че­шће”, рекао је Вучић у једном од својих гостовања на телевизији Пинк.

Вучић о Вањи Удовичићу: Тешко му је да утврди којој нацији припада

Прошле године, шеф напредњака и први човек државе је искористио отварање Европских игара у Минску и посету српским џудистима да се позабави националним пореклом министра омладине и спорта Вању Удовичића. Несумњивог ватерполо шампиона, Вучић је том приликом окарактерисао као особу која “само кука”.

“Шампиони воле притисак, а он само кука”, рекао је Вучић показавши на Удовичића и настављајући причу о његовом пореклу.

“Вањи је тешко да установи којој нацији припада. Не могу да кажем да је као сви Срби, пошто тешко да бих могао да кажем да је Србин. Човек воли да кука, то је невероватно”, рекао је Вучић, упитавши Удовичића:

“Вања, је л’ нешто није истина?”

“Председниче, све је истина што кажете”, одговорио му је Удовичић.


Вучић: Је л’ жив Триван?

У јеку приче о загађености ваздуха у Србији, Александар Вучић се запитао да ли је жив министар за заштиту животне средине Горан Триван. Он је прошле године изјавио да је премијерку Ану Брнабић управо на овај начин питао шта се дешава са њеним министром.

“Питао сам Ану Брнабић да ли је жив министар надлежан за животну средину, да се јави, каже нешто, пита нешто грађане”, рекао је Вучић.

Милуне, што ниси одржао конференцију за новинаре?

У септембру 2018. године, на седници ГО СНС у Сава центру, Вучић је критиковао страначке функционере због тога што нису стали у одбрану Ане Брнабић коју су прозивали представници опозиције. Он је том прилико рекао да странка мора да има борце, који ће се речима борити “за нормалну Србију”. У свом говору посебно се осврнуо на неактивност члана председништва и градоначелника Чачка Милуна Тодоровића.

“Где смо реаговали када је један од лидера запретио премијерки, коју сте ви изабрали овде, јер сам вас први питао да овластимо посланичку групу да јој да подршку, силовањем. Што Милуне ниси одржао конференцију за штампу у Чачку? Згрожен сам, нећу да прете нашим сестрама, ћеркама, мајкама силовањем. Запретио је тек из затвора изашлим Афромериканцем. Ко је реаговао од нас када смо први пут причали о државном удару? Многи су ми се смејали када сам указивао на то, а онда су почели отворено да позивају на пуч и државни удар. Што ћутите? Што се само неколико људи јавља. Неки кажу што сам хвалио Весића, који је дошао одавде или оданде, али тај се бори сваки дан, а пола људи се завукло у мишије рупе”, поручио је Вучић својим партијским колегама.

Прочитајте ОВДЕ     шта је Дачић рекао ново о дијалогу са Приштином.

Извор: nova. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА