Најновије

ХУЛИГАНИ ОПЕТ НА ДЕЛУ: Нападнуте просторије Српске деснице у Панчеву и Врању! (ВИДЕО)

Српска десница је саопштилa да су нападнуте страначке просторије у Панчеву и Врању.

Излог на просторијама СД у Панчеву (Фото: Јутјуб)

У саопштењу се наводи да су у Панчеву нападнуте просторије Градског одбора на чијим излозима се налазе слике српских хероја Милунке Савић, Флоре Сендс, Момчила Гаврића.

“Вандалским чином су сломили стакло на месту где се налази слика младог Момчила Гаврића, најмлађег каплара Српске војске у Првом светском рату, коме је Аустроугарска Вражија дивизија убили оца, мајку, три сестре, четири брата и бабу, а кућу запалили. Дечака је српска војска случајно спасила и примила у своје редове и ако је имао 8 година само. Излог је од лика Гаврића напрсао и оштетио слику херојине Милунке Савић“, рекао је председник ГО СД у Панчеву Горан Крстин, додајући да је полиција извршила увиђај и да се прегледају снимци са камера који би требало да покажу ко је био извршитеља напада.

Из Српске Деснице истичу да су уверени да су вандали припадници Антифе.

“Антифа је предвођена Мариником Тепић, народним послаником, која је позната прелетачица либералних странака. Она је је у мају ове године од познатог панчевачког нарко дилера, а свог пријатеља Новака Филиповића, тражила да се из града протера новинар Мирослав Мића Милаков. Антифа као организација већ увелико делује у Србији користећи насиље, наравно подржата од стране посланика Тепић-Чобану, која је променила све (могуће) партије и посланичке клубове али увек остајала доследна екстремизму Антифе. Иста је позната јавности као највећи обожаватељ председника Српске деснице, Мише Вацића, обзиром да се дотична неуморно бави ликом и делом десничарског лидера”, додаје се у саопштењу Српске деснице.

Српска десница истиче да је Антифа у Америци већ декларисана као терористичка организација.

“Тражимо од надлежних органа да реагују у најкраћем року и да се дискриминације српских хероја и вредности у будућности најоштрије санкционише, а да се појединци попут Маринке Тепић јавно прогласе за опасне личности и да им се суди за терористичко и антиуставно деловање. Не сме се дозволити да се насиље Антифа екстремиста прелије из Америке, на улице Србије, као што је већ случај са многим градовима у Европи. Захтевамо од државе безбедност, иначе ћемо се самоорганизовати како би је пружили свим грађанима који желе мир”, закључује се у саопштењу.

Нападнуте и просторије у Врању

У ноћи између недеље и понедељка непознати извршиоци поломили су излог на просторијама Српске деснице, која се налази у самом градском језгру, у Улици Иве Лоле Рибара. Како кажу из ове странке, полиција је била и извршила увиђај.

“У јутарњим сатима примећен је сломљен излог на просторијама странке. Грађани Врања заслужују одговорну власт и овакве срамне и дивљачке нападе на просторије Српске деснице су за сваку осуду”, изјавила је Сања Ђорђевић из ГрО Српска десница.

Прочитајте ОВДЕ како је Србија модернизовала чувени тенк М-84.

Извор: Националист/Вранјскаплуств

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА