Најновије

ОТКРИВЕН ТУНЕЛ ИСПОД СРПСКО-МАЂАРСКЕ ГРАНИЦЕ: Дуг 24 метра који је коришћен за шверцовање миграната

Мађарска полиција протеклог викенда спречила је више од 300 миграната да уђу илегално на територију Европске уније, преноси РТС. Гранична полиција затекла је 54 особе које су покушале да прескоче или исеку жичану ограду на мађарско-спрској граници, док је 258 миграната затечено у пограничној зони без докумената.

Мигранти на српско-мађарског граници (Фото: Јутјуб)

Међу њима је највише оних који се изјашњавају као Сиријци, потом следе грађани Ирака, Ирана, Авганистана и Палестине.

Полицајци Жупаније Бач-Кишкун у сарадњи са мађарском војском, у близини места Морахалом, открили су тунел испод жичане ограде на граници. Мађарска полиција сматра да је тунел, висине 40 центиметара и дужине 24 метра коришћен за шверц миграната са српске на мађарску страну.

Ово је трећи подземни пролаз испод ограде коју су мађарски погранични органи открили у последних годину дана на том подручју, преноси РТС.

Гостујући на националној телевизији М1, Ђерђ Баконди, саветник за националну безбедност мађарског премијера рекао је да се илегалне миграције могу зауставити ако постоји политичка воља земаља на њиховом путу, да се границе за њих затворе, што се показало за време епидемије коронавирусом.

Након вишемесечног затишја због пандемије и затворених граница, Мађарска од краја маја поново бележи велики раст броја миграната који покушавају да се илегално домогну Европске уније. Протекле недеље забележено је готово 900 покушаја нелегалног преласка границе.

Мађарски званичници понављају да Мађарска неће уклонити ограду на мађарско-српској граници, већ ће појачати одбрану шенгенских граница како би сачували безбедност грађана.

О свађи Хрватске и Мађарске око територије, прочитајте ОВДЕ!

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА