Најновије

ВУЧИЋ СЕ ОГЛАСИО НА ИНСТАГРАМУ: Завршен видео-самит са канцеларком Меркел и Макроном у Паризу (ФОТО)

Видео-самит о Косову и Метохији, коју су организовале Француска и Немачка, завршен је након нешто више од сат времена, око 11.30 часова.

Александар Вучић и Емануел Макрон (Фото: predsednik.rs)

Очекује се председничко саопштење, а председник Александар Вучић обратиће се новинарима у Паризу. На Самиту, који је одржан уочи планираног наставка дијалога у Бриселу у недељу, учестовавли су и специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак, високи представник ЕУ за спољну и безбедносну политику Жозеп Борел и косовски премијер Авдулах Хоти.

Уочи почетка самита, председник Републике Србије Александар Вучић огласио се на званичном Инстаграм налогу написавши да учествује на видео-конференцији чији су домаћини председник Француске Републике @emmanuelmacron и канцеларка Савезне Републике Немачке Ангела Меркел @bundeskanzlerin.

Иначе, видео самит о Косову и Метохији, чији су домаћини председник Француске Емануел Макрон и канцеларка Немачке Ангела Меркел, почео је данас око 10.30, а на самиту учествује председник Србије Александар Вучић.

Вучић се на Самит се укључује из резиденције амбасадора Србије у Паризу, где борави у дводневној посети. На Самиту учештвују и специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак, високи представник ЕУ за спољну и безбедносну политику Ззозеп Борел и косовски премијер Авдулах Хоти.

Самит се одржава уочи планираног наставка дијалога Београда и Приштине, у Бриселу у недељу. Председник Вучић је синоћ новинарима у Паризу, после састанка са Макроном, рекао да верује да ће видео самит бити отворен разговор, али да не очекује превише резултата, нити сагласност.

Како је навео, верује да ће свако говорити о томе како види дијалог, односно, будућност разговора. "Не мислим да ће да буде превише резултата, биће пронађени некакви принципи, али које не можемо сви да договоримо, тако да верујем да ће изаћи са председничким саопштењем Французи и Немци, ми ћемо посебно, као и Албанци", рекао је Вучић.

Истакао је да се ништа не прелама преко ноићи и да он више верује у низ малих корака, малих споразума, те да ће тај приступ имати и на самиту.

"Да обезбедимо слободан проток људи и услуга, очување мира, да обезбедимо безброј малих споразума који ће да промене односе између Срба и Албанаца, да видимо шта ћемо да радимо са тим о чему се не слажемо", рекао је Вучић.

Држава одбила помоћ и дечији додатак мајци зато што је превише родила! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА