Најновије

Од данас важе нове мере заштите од короне! Ево и које...

Од данас на целој територији Републике важе нове мере за заштиту од коронавируса по којима се забрањују окупљања на јавним местима у затвореном и отвореном простору истовремено за више од десет људи.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

За време боравка на јавним местима, између окупљених мора постојати дистанца од најмање 1,5 метара, односно на свака четири квадратна метра може бити прусутно само једно лице, предвиђено је мерама које је јуче усвојила Влада Србије на предлог Кризног штаба.

Ношење заштитне маске обавезно је на свим јавним местима у затвореном простору, што значи да су родитељи малолетне деце, као и деце са посебним потребама и њихови старатељи, дужни да обезбеде да њихова деца носе заштитну маску.

Влада је препоручила да се маске носе на свим јавним местима на отвореном простору. На местима на којима није могуће обезбедити растојање од најмање 1,5 метара (редови испред продавница, апотека, аутобуских и возних стајалишта), ношење маски је обавезно.

Влада је одлучила да се Средња економска школа “Стана Милановић” у Шапцу отвори као привремени објекат за смештај и лечење лица оболелих од заразне болести Ковид-19. Медицинска средства, лекове, санитетски материјал и другу неопходну медицинску опрему и заштитна средства за привемену болницу обезбеђује Републички фонд за здравствено осигурање.

У Србији могућ италијански сценарио. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА