Најновије

АМЕРИКАНЦИ НАПРАВИЛИ НОВУ ЈУРИШНУ ПУШКУ КОЈА ТРЕБА ДА "УПЛАШИ" РУСЕ! Пентагон тврди: Ова врста муниције се испаљује снагом тенка (ФОТО/ВИДЕO)

Војска тврди да ће њена нова јуришна пушка моћи да испаљује специјално дизајнирану муницију под притиском сличном оном којом тенк испаљује гранате, и да ће моћи да пробије најмодерније панцире, као и да ће војска бити опремљена овим пушкама раније него што се планирало.

Нова јуришна пушка (Фото: Јутјуб)

- Америчка војска планира да јуришним пушкама нове генерације  (NGSAR) која ће користити муницију калибра 6.5 и 6.8 милиметара замени 80.000 комада M249 SAW које се тренутно користе, до краја 2022. године, иако је планирано да се замена изведе најкасније до 2025. године - рекао је пуковник Џофри Норман, шеф одељења за развијање наоружања.

Нова јуришна пушка ће бити лакша, испаљиваће брже муницију и имаће јачу ватрену моћ од било које постојеће јуришне пушке. Најважнији додатак је комора за притисак који ће омогућити да зрно пробије најмодерније панцире на свету на даљини до 600 метара.

- Циљ је да се пешадинац наоружа пушком која испаљује метак под притиском еквивалентном притиску тенка - рекао је Норман.

Додао је да је проблем у тренутној пушци муниција која се користи, тј. да муниција калибра 5.56 милиметара има малу масу која није довољна за пробијање савремених панцира, док је зрно калибра 7.62 милиметара претешко и има мањи домет.

Пуковник Норман је објаснио да су нове јуришне пушке одговор на опасност који представља Русија, али и друге земље.

- Морамо да поседујемо ватрену моћ против добро заштићених мета и морамо да имамо пушке које могу да одговоре изазовима приликом борбе на већој даљини, као што су случајеви у Авганистану када се борба одвија са једног врха планине на другу - изјавио је Норман.

Амерички ратни авион пробио ваздушни простор Сирије! Упутио се ка руској бази! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА