Најновије

УЗ КОГА ЈЕ ЕВРОПА, ПУТИНА ИЛИ ТРАМПА?! Из Мађарске поручују: Јаке земље тајно сарађују са Русијом!

Мађарски министар спољских послова Петер Сијарто дао је занимљив интервју за португалски медиј Диарио де Нотикиас (Diário de Notícias), о томе како европске земље знају да без Русије не могу и како тајну сарађују са њом.

Мађарски министар спољских послова Петер Сијарто (Фото: kormany.hu)

На питање, како Будимпешта левитира између САД-а, с којим подупире додатна улагања у НАТО савез, и кртика због свог зближавања с Русијом, мађарски шеф дипломације изјавио је следеће:

„Ми у Средњој Европи имамо одређено историјско искуство. И то нам искуство указује како између Запада и Истока увек постоји некакав конфликт, и без обзира на његове разлоге или судионике у сукобу европљани из Средње Европе увек губе. Средња Европа губи у сукобима Запада и Истока. Зато је у интересу наше националне сигурности имати рационалне, прагматичне односе и са Западом и с Истоком. Нас често оптужују да смо ми Путинови шпијуни, проруски агенти и тд. Али то је неистина. Ми смо живели под влашћу комунистичке диктатуре“. Сијарто је нагласио како је Мађарска „део најуспешнијег војног савеза од свих који постоје у свету на данашњи дан“ и чланица Европске уније, али и додао је следеће:

„Морам казати како ми нисмо лицемери, али, на жалост, велики дио европских држава – јесте. Ако погледамо на трговину између Немачке и Русије, Француске и Русије, Италије и Русије, схватићемо како се те тенденције стреловито развијају. Довољно је једноставно погледати на енергетску сарадњу Немаца и Руса. Ја немам ништа против те сарадње, али ми се не свиђа чињеница да Немачка најприје тргује с Русијом, а након тога нас оптужује за нешто друго. Снажне европске државе тајно воде послове с Русијом.“

Такође је изјавио како „мађарски народ схвата да Русија доставља 100% плина за земљу“ и додао је следеће: „Постоји само један плиновод у Мађарској, и кроз њега пролази руски плин. Тачка. Зато, док се не појави друга могућност, мађарски народ схвата нужност сарадње с Русијом. Ако ми с њима нећемо сарађивати, у нашим домовима неће бити грејања, а привреда неће функционисати. Прагматични су односи нужни, када имаш таквог дивовског суседа.“

„Наш садашњи премијер Виктор Орбан је вођа противкомунистичких снага. Он је био први човек у Мађарској, који је крајем 80.-их отворено затражио повлачење совјетске војске с територије наше земље. Противкомунистичке идеје уграђене су у наше темеље, у наш ДНК“, казао је мађарски министар спољних послова Петер Сијарто за португалски медиј.

Хиперзвучни Циркон успешно тестиран! Више о томе ОВДЕ!

 

Извор: geopolitika.news

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА