Најновије

Ђурићу ће понудити споразум о признању Косова

Експертски тимови Косова и Србије Скендер Хисени и Марко Ђурић састаће се у четвртак у Бриселу и разговараће о питањима економије.

Ђурић (Фото: Канцеларија за КиМ)

Ово ће бити други састанак на експертском нивоу, јер су се 23. јула, представници Косова и Србије састали у Бриселу, како би разговарали о питању несталих и расељених.

Како пишу медији блиски властима у Србији „представници админситрације у Бриселу ће практично уручити ултиматум Србији – нацрт свеобухватног споразума који подразумева де факто признање лажне државе“.

Косово у дијалогу на експертском нивоу представља државни координатор за дијалог, Скендер Хисени, док Србију представља директор Канцеларије за Косово и Метохију у Влади Србије, Марко Ђурић.

Државни координатор за дијалог, Скендер Хисени, након састанка са српском страном 23. јула, изјавио је да неће бити договора о одређеним поглављима док се не постигне све обухватан договор.

На Косову, премијер Авдулах Хоти, као и Хисени, инсистирају на томе да је дијалог са Србијом само на политичком нивоу и да неће бити техничких разговора.

Сви састанци, како је то изјавио Хисени након састанка 23. јула, биће усмерени на припрему за израду коначног, свеобухватног споразума.

Замишљено је да се састанци на експертском нивоу одржавају недељно, док ће се два пута месечно одржавати политички састанци на високом нивоу између косовског премијера и пред седника Србије Александра Вучића.

Људи из Трампове странке су му окренули леђа и желе да га униште. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА