Најновије

КИМ ЗАГРМЕО НА САСТАНКУ! Лидер Северне Кореје имао шта да каже први пут од 8. јуна!

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун први пут се огласио у јавном наступу након више од месец дана, како би ухапсио неке одређене кадрове због управљања ситуацијом око коронавируса, те услед спекулација да се можда изолује због пандемије.

Ким Џонг Ун (Фото: Flickr)

Током састанка политичког бироа Централног комитета Радничке партије, Ким је упозорио званичнике да се након шестомесечне кампање за спречавање болести из земље ствари не одвијају по плану, објавила је у петак званична корејска Централна новинска агенција.

- Врховни вођа је изнео оштре критике због непажње, гледишта и хроничног става који су преовладали међу званичницима. Више пута је упозоравао да ће исхитрено ублажавање антиепидемијских мера резултовати незамисливом и ненадокнадивом кризом - каже КЦНА.

Фотографије са састанка у четвртак где се види Ким испред страначких застава и када је говорио у соби пуној званичника објављене су и у државним медијима.

Ово је било прво појављивање Кима који је укључивао фото-доказе од 8. јуна, према "НК Неwс-у", сервису за новине, специјализованом за Северну Кореју. 

Ким није споменуо недавне тензије са Јужном Корејом након што је његов режим прошлог месеца извео једну од највећих акција против свог суседа тако што је разнео 15 америчких канцеларија за контакт северно од границе. Сеул је платио изградњу.

Пјонгјанг још није потврдио ниједан случај Цовид-19, али командант америчких снага Кореје рекао је да се вирус највјероватније пробио у изоловану земљу.

На састанку странке Ким је описао да је земља имала „блистав успех“ у задржавању коронавируса, спречавајући га да упадне у земљу. Северна Кореја једна је од најсиромашнијих земаља на свету и њен медицински систем могао би бити превазиђен тешким епидемијама Ковид-19.

Индија хитно купује руске мигове! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА