Најновије

НОВОПАЗАРЦИ ОДГОВОРИЛИ ВУЧИЋУ И БРНАБИЋ: Обманули сте јавност!

Реагујући на изјаве премијерке Србије Ане Брнабић и председника Александра Вучића угледни Новопазарци истичу да су посета државног врха у уторак, али и поруке које су чули након тога скандалозни покушај прикривања проблема са којим се Нови Пазар суочио у корона кризи, као и да не осликавају праву слику стања у овом граду. За оптужбе да су незадовољни грађани "наркодилери" који покушавају да "дестабилизују државу" кажу да је чиста политизација, којој није место у трагедији која је задесила Санџак.

Нови Пазар (Фото: Јутјуб)

Фатмир Маврић, оснивач организације Центар за академски прогрес, био је један од учесника протеста против Брнабић истиче да је посета премијерке “својеврсни скандал и потврда онога у шта Новопазарци већ дуго сумњају, а то је небрига државног врха о њиховом стању и њховом здрављу.

“Премијерка је окупљеним грађанима изјавила да су сви они политички активисти. Ја сам био један од оних који су присуствовали скупу и нисам политички активиста. Ја сада питам да ли је премијерка имала жељу да дискредитује окупљена. Она и министар Лончар су у више наврата оптужили медије како пласирају лажне вести о стању у Општој болници у Новом Пазару. А заправо су њих двоје су обманули јавност Републике Србије својим наступом, скандалозним приступом и нељудским односом према жртвама ковида-19”, каже Маврић.

Он додаје да како смо могли да чујемо по по казивању малобројних лекара који су се одважили да своје мишљење изнесу, велики број људи је изгубио битку за живот управо због недостатка свега онога за шта је премијерка рекла да га има у изобиљу.

“Безобзирност државног врха према грађанима Новог Пазира није престала ни после посете у обраћању председника Александра Вучића који је изјавио да је болница у Новом Пазару најбоље опремљена. Постављам питање: Ако је најбоље опремљена да ли су две младе даме – које су за 24 дата успеле да учине за свој град више него сви политичари за 30 година – да ли су оне имале потребу да помажу свом граду? Ако је ово најопремљенија болница, да ли је Новак Ђоковић морао да донира неколико милиона динара”.

Аида Ћоровић, активисткиња за људска права истиче да Ана Брнабић има најмање права да оптужује било кога за политизацију трагедије.

“Они јесу били чланови странке, али то је став грађана Новог Пазара. За стање у нашем граду директно су одговорни Ана Брнабић и ова власт, и не знам одакле им образа да они причају о политизацији”, каже Ћоровић.

Она је апеловала на власт да престане са политизацијом кризе.

“Ради се о људским животиима, нечијим родитељима, браћи, сестрама. Ми смо крпене лутке овог режима”, истиче она.

Ћоровић је упутила апел и здравственим радницима напомињући да дозвољавају да их потцењује “један психопата”.

“Здравствени радници морају да кажу јавности да су на ивици, да падају и да се сами разбољевају. Сви смо уплашени, али они морају да изађу у медије. Ово је питање живота и смрти”, каже Ћоровић.

Фахрудин Кладничанин из новопазарске Академске иницијативе ФОРУМ10 истиче да су посета Брнабић и Лончара били покушај да се оправда руководство Опште болнице у Новом Пазару које је заказало у удару епидемије коронавируса.

“Ана Брнабић се није удостојила ни да изјави саучешче породицама које су изгубиле своје најближе”, каже Кладнчанин коментаришући говор премијерке Новом Пазару.

Говорећи о протесту током посете он истиче да је става да су се незадовољни грађани самоорганизовали.

“Наравно да не можемо да искључимо политизацију, она увек постоји, нити могући покушај Сулејмана Угљанина с једне, и Муамера Зукорлића с друге стране да политизују ситуацију. Међутим било је ту (на протесту) чланова и једне и друге и треће странке, али то су такође грађани који су изгубили своје најмилије и који су дошли да демонстрирају своје незадовољство начином на који је руководство болнице реаговало на епидемију. Посета Брнабић и Лончара била је покушај да се оправда рад руководства болнице, да се прикаже да све фукнкионише по немачком систему”, закључује Кладничанин.

Влада Србије усвојила нове мере борбе против короне! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА