Најновије

Влада Србије усвојила нове мере борбе против короне!

Влада Србије донела је данас, на предлог Кризног штаба за сузбијање заразне болести КОВИД-19, нове мере за Београд у циљу спречавања ширења вируса корона и заштите здравља грађана, које ће важити до 18. јула.

Војска Србије у борби против корона вируса (Фото: vs.rs)

Мере предвиђају да се у Београду ограничава рад свих угоститељских објеката и ноћних клубова, без изузетка, у времену од 23.00 часова до 06.00 часова наредног дана.

У свим затвореним просторима, без изузетка, обавезно је ношење заштитних маски, уз поштовање физичке дистанце од 1,5 метара.

Такође, обавезно је ношење заштитних маски у јавном градском и приградском превозу и у међуградском превозу.

За непоштовање мере обавезног ношења заштитне маске у јавном превозу или у затвореном простору, прописана је казна у износу од 5.000 динара, за свако физичко лице које буде кршило ову меру.

Влада је такође донела одлуку да се забрањују окупљања на јавним местима у затвореном простору за више од 100 људи, а на отвореном простору за више од 500 људи.

Приликом било каквих окупљања на затвореном или отвореном простору неопходно је поштовати физичку дистанцу од 1,5 метара.

Све мере за Град Београд важе у периоду од наредне две седмице, односно до 18. јула, наводи се у саопштењу владе.

Влада Србије је поново апеловала на све грађане да поштују мере и препоруке, понашају се одговорно и воде рачуна о свом здрављу и здрављу својих најближих.

Додаје се да ће Влада Републике Србије и Кризни штаб за сузбијање заразне болести КОВИД-19 наставити да са највећом пажњом, из дана у дан, прате развој епидемиолошке ситуације у Србији и о свему обавештавају грађане.

Ове мере, како најављено, пропраћене су финансијским кажњавањем уколико се грађани не буду придржавали прописано.

Штаб за ванредне ситуације града Београда јутрос је прогласио ванредну ситуацију на територији престонице.

Држава ће, најавио је синоћ  председник Србије Александар Вучић, почети да наплаћује казне онима који не носе маске у тржним центрима и јавном и међуградском превозу.

Казна за кршење ове мере биће, како је рекао Вучић, пет до шест хиљада динара.

“Ако неко жели, има право да буде неодговоран за себе, али нема право да буде неодговоран за друге. Ако си неодговоран за друге, онда ћеш за то да платиш”, рекао је Вучић.

После гостовања председника Вучића у ком је најавио затварање студентских домова дошло је до масовних протеста студената, са захтевом да академци ипак остану у студентским домовима уз поштовања здравствених мера.

Индија хитно купује руске мигове? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА