Најновије

ЗЕЛЕНОВИЋ: Ситуација је драматична! Осим што лаже, зашто се Вучић игра здрављем грађана Шапца?! (ФОТО)

"Када Александар Вучић каже да смо измислили ванредну ситуацију, он заправо каже да не треба штитити јавно здравље грађана Шапца и било шта предузимати поводом тога", рекао је градоначелник Шапца и шеф кризног штаба Небојша Зеленовић реагујући на изјаву председника Српске напредне странке Александра Вучића да је "власт у Шапцу измислила ванредну ситуацију и да нема тестова на коронавирус како би остали још седам до десет дана на власти".

Небојша Зеленовић (Фото: Јутјуб)

Како је рекао Зеленовић, таква изјава је опасна по здравље Шапчана.

Зеленовић је, како се наводи, представницима медија изнео податке о броју прегледа и тестирања у Ковид амбулантиу Шапцу од 24. јуна до 3. јула, који говоре с једне стране о алармантном порасту броја људи који имају идентичне симптоме, а са друге, о недопустиво малом броју тестова.

То је био разлог за хитну кампању набавке тестова, навео је Зеленовић.

"Медији су такође упознати и са дописом шабачког Завода за јавно здравље у ком се каже да би требало забранити окупљања ако се не поштују препоруке кризног штаба, који је након тога и увео ванредну ситуацију", каже се у саопштењу.

"У претходних десет дана јавило се 1.116 особа и да смо имали толико тестова, сви би били позитивни. Али тестирано је само њих 289, а већ сада је 150 позитивно, а чекају се резултати 120 тестираних. То значи да ће бити позитивни сви који су тестирани, ако се узме у обзир овај тренд. Дакле, ситуација је драматична", рекао је градоначелник Небојша Зеленовић и поручио да се јавно здравље грађана може и мора штитити.

Зеленовић се такође осврнуо и на тврдњу Александра Вучића о “лоповлуцима и крађама у Шапцу” и истакао да ће о свим неистинама одлучивати суд и да очекује да ће Вучић "смоћи снаге да се појави на суду и да се неће понети кукавички позивајући се на имунитет као председник Републике Србије".

"Све што је Вучић рекао је неистина. Од јуна 2018. године против мене, по налогу тужилаштва и одлуци суда, тајна полиција, БИА и Специјално одељење за борбу против организованог криминала прате ме и прислушкују две и по године. Након тога ја сам добио писмо од тужилаштва за организовани криминал у ком кажу да против мене нема ничега и да није утврђена било каква незаконитост и ја сам практично ослобођен. Оно што је требало да баци сенку на наш рад у Шапцу а посебно мене као градоначелника, овим писмом тужилаштва је отклоњено", написао је донедавни градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.

Говорећи о протеклим изборима у Шапцу које је Вучић коментарисао, Зеленовић је навео да је "више стотина криминалаца учествовало у покушају да се преотме и прекроји права изборна воља грађана Шапца".

"Срамота је поносити се таквим резултатом, а о томе најбоље говори народна изрека ко се чиме поноси, а ко се чега стиди", закључио је Зеленовић.

Председник Србије и лидер Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је данас да власти у Шапцу нису у стању да признају изборни пораз, па су измислиле ванредну ситуацију и то да немају тестове за коронавирус како би остали још седам до десет дана на власти.

Прочитајте ОВДЕ   шта је Вучић све рекао за ситуацију у Шапцу.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА