Најновије

НУКЛЕАРНЕ СИЛЕ ШАЉУ ВОЈНИКЕ ДА СЕ КОЉУ ЕКСЕРИМА: Испливала језива истина о рату Кине и Индије на Хималајима

Индијски војници који су погинули у блиској борби током прошломесечног сукоба са припадницима кинеске армије на индијско-кинеској граници у долини реке Галван у западним Хималајима били су бројчано надјачани, а многи су страдали од ужасавајућих повреда нанетих хладним оружјем, наводи Ројтерс, преносећи тврдње више извора у Индији.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Позивајући се на речи припадника оружаних снага Индије који је учестовао у сукобу, отац једног погинулог индијског војника изјавио је да је, током борбе која се одвијала ноћу, његовом сину пререзано грло металним ексерима који су се налазили на врху неког хладног оружја.

Други сведоци су указали на то да је један број индијских војника живот изгубио после пада са стрмих гребена у хладне воде реке Галван.

У шесточасовном сукобу, који се догодио 15. јуна, страдало је 20 индијских војника а, због одредби једног споразума из 1996. године, ниједна од страна није користила ватрено оружје.

Ипак, прошломесечни конфликт однео је највећи број људских живота откако је 1967. године између две земље избио спор око границе.

Смртоносне повреде које је задобио један број индијских војника биле су ужасавајуће, на шта указују и смртовнице које су уручене породицама неких од њих, а у које је увид имао Ројтерс.

Према тим документима, тројица погинулих имала су пресечене вратне артерије, док су двојица других задобила повреде главе нанете оштрим или шиљатим предметима, а сва петорица су на челу и врату имала видљиве трагове повреда.

Надлежна војна болница и министарство одбране нису били вољни да дају коментар о узроцима њихове смрти и детаљима пограничног сукоба, али је неименовани представник индијских власти изјавио да су се учесници борили чиме год су могли - палицама, штаповима, или чак голим рукама.

По речима тог званичника, тела једног броја страдалих наредног јутра су извучена из реке, а код неких узрок смрти је била хипотермија.

Како наводи Ројтерс, Пекинг је одбацио тврдње из Њу Делхија да је кинеска армија изгубила 40 војника, а две стране се међусобно оптужују за сукоб.

Снимке наоружаних црнаца који су запрепастили Америку погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА