Најновије

Белоруски обавештајци открили заверу страних агената!

Према прелиминарним подацима ЦИК Белорусије Александар Лукашенко је на изборима освојио 80,08 одсто гласова и тако постао шести пут заредом шеф државе. Међутим, од проглашења резултата траје прави рат демонстраната и полиције на улицама, пре свега, главног града Минска, али и осталих места широм Белорусије.

Александар Лукашенко (Фото: Јутјуб)

Две особе су изгубиле живот, стотине су повређене, а хиљаде похапшене. Лукашенко је већ првог дана изнео сазнања да су обавештајци пре свих из Велике Британије, али и из Пољске и Чешке, умешали прсте у демонстрације, а шеф КГБ Белорусије Валериј Вакуљчик потпуно је шокирао тамошњу, али и светску јавност, саопштивши да има податке да су исти прсти покушали да убију и представницу опозиције Светлану Тихановскају, која је освојила свега 10,09 одсто гласова!

Откривен налогодавац

- Спречен је атентат на кандидата опозиције на председничким изборима у Белорусији Светлану Тихановскају! Потребан им је био жртвени јарац па да за то окриве власт и председника - саопштио је шеф КГБ Белорусије Валериј Вакуљчик и додао да је и из опозиционаркиног штаба добио информацију да се плаше да може доћи до провокација и атентата на Тихановску.

Он је нагласио да је пре тога министарство унутрашњих послова пресрело саопштење да је у Белорусији потребан "жртвени јарац", али и да је откривен пошиљалац овог саопштења и ускоро ће бити ухапшен.

- Ми смо озбиљно прихватили ову информацију. Донео сам одлуку да издвојим 120 припадника за обезбеђење изборног штаба - изјавио је Вакуљчик.

Тихановскаја је после свих дешавања уточиште нашла у Литванији одакле је позвала на смиривање тензија и сукоба.

Огласила се из Литваније

- Народ Белорусије је изабрао. Са захвалношћу и топлином се обраћам свим грађанима који су ме све време подржавали. Не желим крв и насиље. Молим вас да се не сукобљавате са полицијом, не излазите на трг, како не бисте свој живот довели у опасност. Водите рачуна о себи и својим најмилијима - рекла је Тихановскаја у видео-поруци из Литваније.

Немачка и САД на ивици сукоба због Путиновог гаса? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА