Најновије

БРНАБИЋ: Гораждевац један од најстрашнијих и најнижих злочина!

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је у селу Гораждевац на Косову и Метохији на данашњи дан 2003. године почињен један од најнижих, најпрљавијих, најстрашнијих и најнеразумнијих злочина – пуцано је на децу док су се играла и купала у реци Бистрици.

Ана Брнабић (Фото: srbija.gov.rs)

Тада су убијени српски дечаци Пантелија Дакић, који је тада имао само 12 година, и Иван Јововић, 19-годишњак, а рањено је троје дечака – Марко Богићевић, Богдан Букумирић и Ðорђе Угреновић, и једна девојчица – Драгана Србљак, сви узраста од 13 до 20 година, подсећа премијерка.

– Као што је једном рекао отац убијеног Пантелије Дакића – “није ово обичан злочин“ – пуцати са 78 метака у децу која се купају у реци. Ништа више од овога не говори о степену нељудскости и мржње, али ни о осећају бахатости и сигурности да овакав злочин неће бити кажњени и да убице неће одговарати на КиМ, које је тада било под међународном управом и где су мир и безбедност “гарантовале“ међународне снаге“ – навела је премијерка у писаној изјави.

Србија никада неће заборавити ову децу, ни степен окрутности овог злочина и никада неће престати да тражи правду за децу и њихове породице, поручила је Ана Брнабић.

Конгрес увео санкције Турској, блокирана продаја свих оружја због куповине С-400 Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА