Најновије

КОАЛИЦИЈА ИЗНЕНАЂЕЊА! У новосадској власти СНС, СПС и - ЛСВ

Лига социјалдемократа Војводине (ЛСВ) направила је начелан договор да уђе у градску власт у Новом Саду и то са Српском напредном странком, али и Социјалистичком партијом Србије.

У новосадској власти СНС, СПС и - ЛСВ (Фото: Јутјуб)

Извори Блица наводе да је ову до скоро незамисливу коалицију, ЛСВ прихватила зато што јој је понуђено да преузме ЈКП "Водовод и канализацију", као и ЈП "Урбанизам".
Тврдње наших извора потврдио један од чланова ЛСВ, који додаје да још није договорено да ли ће лигаши имати члана градског већа или ће добити само предузећа.
Социјалисти ће поново дати директора ЈП "Паркинг сервис" као и Дома здравља, а њихов кандидат, досадашњи директор "Сајма" Слободан Цветковић требао би да буде и заменик градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића и да после годину дана, преузме од њега ту функцију, зато што је Вучевић постао потпредседник СНС. Српски покрет обнове (СПО), који је коалициони партнер СНС био и пре избора задржаће управу за образовање и градског већника на том месту. Кадар те странке водиће и ЈП "Тржницу". Сва остала предузећа и градске функције требало би да припадну СНС. ЛСВ је одбио да уђе у покрајинску коалицију, а наш извор наводи да им градска више одговора, те да је договор о коалицији направљен у Београду. Како сазнаје Блиц, одлука врха ЛСВ да уђе у власт са социјалистима, разочарала је чланство. Они тешко могу да прихвате чињеницу да ће Чанак заиста направити коалицију са странком Слободана Милошевића. Ни напредњаци нису пресрећни договореним, али како наводе извори, директиву из Београда не могу да одбију. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА