Најновије

МОНСТРУОЗНИ ПЛАН ОСМАНЛИЈА ДА ИЗАЗОВУ НОВУ КАТАСТРОФУ У СИРИЈИ: Турци држе народ без воде! Чека се хитна реакција сиријске војске!

Последњих осам дана становници североисточне Сирије били су без воде, упркос неиздрживој врућини која је снажно погодила регион Ал-Џазира.

Турска војска (Фото: tsk.tr)

Према извештајима мештана на североистоку Сирије, турска војска и њихови савезници прекинули су доток пијаће воде становницима Ал-Хасаке, пошто су затворили важно постројење Алоук у округу Рас Ал-Аин.

Узалудни су били напори да се изврши притисак на милитанте и турске снаге да обнове проток воде људима, Турци су то одбили, настављајући нападе на Сиријску арапску армију (САА) и Сиријске демократске снаге (СДФ).

Извор из града Ал-Камишли рекао је за медиј Ал-Масдар да милитанти које подржавају Турци намерно спречавају воду да допре до народа Ал-Хасаке како би их казнили.

Надаље, извор каже да су милитанти које подржавају Турци у неколико наврата прекинули довод воде становницима Ал-Хасаке откако су у септембру 2019. године заузели град Рас Ал-Аин.

Неколико активиста од тада су кренули путем друштвених медија да осуде овај чин милитаната и њихових присталица, позивајући их да обнове водовод људима.

У прошлости су милитанти подржани од стране Турске прекидали воду становницима Алепа, када су контролисали објекат за снабдевање у најгушће насељеној покрајини Сирије.

Сиријска арапска војска успела је да на крају повратити водоснабдевање од милитантних снага, што је можда тактика коју ће можда морати да искористе како би окончали ову последњу кризу у Ал-Хасаки.

Турски конвој ушао у Сирију да се сукоби са Русима, више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА