Најновије

КАДА ТРАМП НАРЕДИ И ВУЧИЋ И ХОТИ СЛУШАЈУ: Одложен састанак Београда и Приштине због америчког председника!

Састанак у Белој кући представника Београда и Приштине у Белој кући, планиран за 2. септембар, могао би бити одложен, највероватније за два дана, како би амерички председник Доналд Трамп могао да учествује на њему, пише приштинска Гезета Експрес.

Доналд Трамп (Фото: flickr)

Лист наводи, позивајући се на дипломатске изворе, да би састанак могао бити одложен за 4. септембар.

Ова вест није потврђена. Председник Србије је раније данас рекао, поводом шпекулације у приштинској штампи о померању састанка, да не искључује такву могућност.

Кабинет такозваног косовског премијера Авдулаха Хотија је одбацио наводе о померању. Састанак је за 2. септембар најавио Трампов изасланик за дијалог Ричард Гренел, а организује га председников саветник за националну безбедност Роберт Обрајен.

Обрајенова канцеларија је пре неколико дана потврдила за Газету Екпрес да ће председник Србије Александар Вучић и премијер лажне државе Авдулах Хоти присуствовати састанку.

До сада се нагађало да би у Белој кући Србија и окупирана српска покрајина могли да постигну разне врсте споразума, а чак је поменута и могућност коначног споразума, што је председник Вучић одлучно демантовао.

Хоти рекао је да ће се на састанку у Белој кући разговарати о "великим пројектима економске сарадње који ће променити економску перспективу (тзв.) Косова и региона".

Председник Србије Александар Вучић такође је рекао да Србија учествује у разговорима о економским темама.

Састанак у Белој кући заказан је првобитно за 27. јун, али је отказан након што је Специјално тужилаштво у Хагу објавило да је поднело оптужницу за ратне злочине против Хашима Тачија.

Сва Вучићева очајна глуматања, погледајте ОВДЕ!

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА