Најновије

Креће школа, а Шарчевић прети ученицима

Док цео свет покушава да нађе начин како би мере заштите и социјалне дистанце биле што мање трауматичне деци, која за неколико дана треба да крену у школу министар Шарчевић поручује да ће они ђаци, који не буду носили маске бити "драконски кажњени".

Министар Шарчевић (Фото: Јутјуб)

На овакве претње од министра, који није био у стању ни да у регуларним условима организује полагање матуре, ђаци су навикли. Наиме, када су ученици завршног разреда основне школе протестовали због крађе тестова, која је довела у питање сав њихов труд, Шарчевић је на режимским медијима причао како су то политички протести и бавио се идентитетом деце и њихових родитеља, све заједно са Ксенијом Вучић. Пре тога Шарчевић је увредио све жртве вршњачког насиља, када је гостујући на РТС-у, у емисији "Упитник" за једно дете уз осмех на лицу рекао да му на челу пише: "Мучи ме"!

Нису остали поштеђени ни студенти, које је бесумучно вређао током протеста, а готово невероватно звучи да се неко ко се представља као просветни радник није огласио никада, када су наша деца пребијана само зато што су гласно рекла своје мишљење. Када би га новинари нешто питали, Шарчевић се редовно љутио, а у Нишу је претио и напао новинаре, који су само хтели да раде свој посао и утврде шта мисли поводом отпуштања просветних радника и запошљавања посланика СНС на њихова места.

У анализи рада овог просветног менаџера, посебно поглавље завређује његово понашања током пандемије. Остаће упамћено да је претио казнама директорима оних школа, који су након што је било потврђено присуство особа позитивних на цовид-19, одлучили да затворе школе, док се не изврши дезинфекција, а он своју школу у том тренутку већ затворио.

Због свих тих испада чак је и Ана Брнабић, незадовољна радом министарства просвете, тражила да се министар санкционише, али је са Андрићевог венца стигао сигнал да је Шарчевић недодирљив. Овај статус Шарчевић је заслужио приватним везама са породицом Вучић, које датирају од пре него што се активно укључио у политику, а своју лојалност министар је доказао нападима на ректорку београдског Универзитета, као и све професоре, који су тражили да се утврди да ли је његов колега Синиша Мали, плагирао докторат. Након што је утврђено да јесте Шарчевић се није извинио академској заједници, нити је због тога што је преписивањем обезвредио рад свих доктораната београдског Универзитета тражио смену Синише Малог.

Да ли ће Шарчевић остати министар зна само Вучић. Уосталом он је био и остао његов приватни министар за кога чак ни у СНС-у нико нема позитивно мишљење. Све то је потпуно неважно у поређењу са збуњеним просветним радницима, који не знају како ће тачно да спроведу све "генијалне идеје", које стижу из министарства, уплашеним родитељима, којима није јасно како ће деца да се снађу у свом том окружењу и збуњеној деци, којој Шарчевић преко таблоида прети.

Мило пада са власти после три деценије. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА