Најновије

Ускоро експертски дијалог Србије и лажне државе

Наредни експертски састанак у оквиру политичког дијалога између Београда и Приштине, биће одржан у четвртак, потврдила је Набила Масрали, портпаролка Европске уније за спољну и безбедносну политику.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић (Фото: kim.gov.rs)

“Након наставка на највишем нивоу прошлог јула, дијалог се наставља низом састанака на експертском нивоу који представљају део текућег процеса. Можемо потврдити да Ће се састанци одржати 27. августа”, изјавила је Масрали.

Биће ово иначе трећи сусрет на експертском нивоу, који са београдске стране води Марко Ђурић, а делегацију окупиране српске покрајине предводи Скендер Хисени. Они су се у оквиру дијалога састали у европској престолници у два наврата током прошлог месеца, односно 23. и 30. јула. На овим састанцима се расправљало о несталим и расељеним лицима као и економским питањима.  

Из седишта ЕУ нема потврде који ће бити теме расправе на наредном састанку.  

Иначе, бриселски дијалог између Србије и лажне државе, чији је циљ потпуна нормализација односа, био је у застоју скоро 20 месеци.  

Овај процес је обновљен 12. јула када су се политички лидери, односно председник Србије Александар Вучић и такозвани премијер Авдулах Хоти, састали на видео конференцији. Четири дана касније, односно 16. јула, они су се физички састали у седишту ЕУ.  

Наредни састанак на највишем политичком нивоу је најављен за 7. септембар.

Да ли је прекршен Дејтонски споразум, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Радио Слободна Европа

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА